Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Koronanyrkki antoi uudet suositukset rokottamattomille - Vältä näitä paikkoja ja tilanteita

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmällä on pitkä lista suosituksia rokottamattomille.

Heille suositellaan sellaisten sisätilojen välttämistä, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Koronakoordinaatioryhmän tiedotteen mukaan tällaisia sisätiloja ja tilaisuuksia ovat erityisesti anniskeluravintolat, joukkueurheilu, kontaktilajit, hengelliset kokoontumiset sekä kuorolaulu ja yhteislaulutilaisuudet.

Lisäksi ilman rokotusta olevia suositellaan välttämään yöpymistä edellyttäviä kursseja, joukkoliikennettä sekä isoja yleisötilaisuuksia, joissa istumapaikkoja ei ole määritelty.

– Mikäli henkilö kuitenkin osallistuu tällaiseen toimintaan, on suositeltavaa välttää lähikontakteja ja käyttää maskia. Kaikkiin tilaisuuksiin tulee osallistua vain terveenä, tiedotteessa muistutetaan.

Kaikkiaan suositellaan, että rokottamattomat 12 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat noudattavat toiminnassaan erityistä varovaisuutta.

Syynä suosituksiin on se, että koronatartuntoja todetaan edelleen pääkaupunkiseudulla paljon ja ne aiheuttavat sairaalahoidon ylimääräistä kuormittumista.

Tiedotteessa kannustetaan jokaista hakeutumaan koronarokotukseen, koska on käynyt yhä ilmeisemmäksi, että koronatauti leviää tällä hetkellä nimenomaan rokottamattomien keskuudessa.

Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.

Alueen koronakoordinaatioryhmä esittää valtioneuvostolle koronapassin käytön jatkamista vuodenvaihteen jälkeen. Lisäksi ehdotetaan, että sen käyttö laajennettaisiin tilanteisiin, joissa hallintopäätöksin asetettuja rajoituksia ei ole voimassa.

Koronapassi käytössä ensi vuonnakin ja hoitajille rokotusvelvollisuus, esittää koronanyrkki