Vaarallisille tieosuuksille tulossa valaistusta

Kaksi heikosti valaistua tieosuutta saavat uutta valaistusta ja samalla liikenneturvallisuus paranee. Uusia katuvaloja rakennetaan Sarvisalontielle ja Liljendalintielle.

Sarvisalontiellä uutta valaistusta rakennetaan Fasarbyhyn Kabbölentien risteyksestä 1,7 kilometriä Sarvisaloon päin.

– Sarvisalon hanke on lähtökuopissa. Ei ihan pylväitä ole vielä pystyssä, mutta ne on jo merkattu maastoon. Urakoitsija aloittaa asentamisen ensi viikolla, Loviisan kaupungin infrastruktuuripäällikkö Markus Lindroos kertoo.

Liljendalin osalta urakoitsija on myös valittu ja rakennustyöt käynnistyvät vielä tämän vuoden puolella.

Uutta valaistusta rakennetaan syksyn aikana Kuutostien ja Hopomintien risteyksen välille. Valaisinpylväitä asennetaan noin 1,8 kilometrin mittaiselle tieosuudelle.

Uusi tievalaistus rakennetaan molemmille osuuksille led-tekniikalla. Niiden käyttö voi viivästyttää aikatauluja, sillä maailmanlaajuinen materiaalipula heijastelee myös valaistushankkeisiin.

– Tänä päivänä on komponenteista pulaa joka puolella. Valaisimien toimitusaikoja on vaikea ennustaa.

Tieosuuksien valaistuksien uusimisesta on jätetty valtuustoaloitteet syksyllä vuonna 2018. Sarvisalon tievalaistuksen rakentamista perusteltiin sillä, että mutkaisella tiellä liikkuu säännöllisesti raskasta liikennettä. Lisäksi valaistavalla osuudella asuu lapsiperheitä. Aloitteen oli allekirjoittanut valtuutettu Mikael Karlsson (r.).

Liljendalissa uuden valaistuksen alueella asuu noin kolmekymmentä perhettä. Lisäksi tie on mutkainen ja pientareiltaan kapea. Muutamia vuosia sitten tieosuudella tapahtui vakava onnettomuus, kun auto ajoi koululaisen päälle. Aloitteen oli allekirjoittanut ensimmäisenä valtuutettu Tom Liljestrand (r.)

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut