Satuviikko alkaa – tarjolla on tarinoita ja taidetta

Satuviikkoa vietetään Loviisassa 18. – 24.10. Viikko rakentuu valtakunnallisen satupäivän ympärille, jota juhlitaan koko maassa maanantaina 18.10. teemalla tarinoita ja taidetta.

Loviisan satuviikko toteutuu yhdessä Koppa-verkoston, eli lasten ja nuorten kulttuuriverkoston kanssa.

Viikko sisältää muun muassa satuseikkailun kirjastoissa sekä koko perheen teatteriesityksen Strömforsin työväentalolla.

Satuviikon kunniaksi lähtee osana Loviisan varhaiskasvatuksen Pikku Kulttuuripolkua päiväkoteihin lainattavaksi uutena taidesalkkuna myös sanataidesalkku. Sen avulla varhaiskasvatuksen henkilökunta voi toteuttaa sanataidekasvatusta päiväkodeissa.

Loviisan satuviikolla pääkirjastossa on näyttely vanhoista satukirjoista sekä satuseikkailu, joka lähtee kiertämään myös lähikirjastoja.

Virtuaalinen satuseikkailu kirjastoissa on tarinallinen luontoseikkailu, joka on tarkoitettu noin 4 – 9-vuotiaille.

Seikkailu on kierrettävissä kirjastojen aukioloaikoina.

Seikkailun avaimista löytyy mobiililaitteen avulla lisättyä todellisuutta, jota voi kuunnella yksin tai pienissä ryhmissä. Mukaan tarvitaan mobiililaite, johon kannattaa ladata valmiiksi Plus3d-sovellus.

Seikkailu aktivoidaan juuri ennen lähtöä kirjastossa. Seikkailun aktivoimiseen on saatavilla ohjeita ja apua.

Satuseikkailussa on neljä eri kielivaihtoehtoa, ja saatavilla on varalta yksi lainattava mobiililaite seikkailijoita varten.

Seikkailu on Loviisan pääkirjastossa 15. – 21.10., Pernajan lähikirjastossa 22. – 28.10., Liljendalin lähikirjastossa 29.10. – 3.11. ja Tesjoen lähikirjastossa 8. – 13.11.

Seikkailu on kierrettävissä kirjastojen aukioloaikoina ja sen kesto on noin 20 minuuttia.

Strömforsin työväentalossa on 24.10. kello 15 koko perheen suomenkielinen teatteriesitys yhteistyössä Kulttuuria Kylissä –hankkeen kanssa.

Teatteri Soittorasia esittää Punahilkan. Esitykseen on vapaa pääsy.

Lisäksi päiväkodeissa kiertää nukketeatteri Ofelia, ja suomenkielisissä kouluissa 0 – 2 luokan oppilaille Suomen kulttuurirahaston rahoittama Koirien Karjala.

Torstaina 21.10. kello 13 pääkirjastossa on ruotsinkielinen lukutuokio. Benita Backas-Andersson lukee kirjaa Djuren på Johannisberget. Tilaisuudessa mukana myös musiikkia, jota esittää Carina Fredriksson.

Osoitteessa www.satupaiva.fi löytyy ideoita päivän viettoon.

Sieltä voi napata omansa ja halutessaan voi jakaa kuvaa päivän vietosta tai tuotoksista Instagramiin tunnuksin #kulttuuriloviisa #satuviikkoloviisa #sagoveckanlovisa.

Valtakunnallisen satupäivän tavoitteena on luoda lapsille, nuorille ja aikuisille yhteinen elämys arjen kiireiden keskellä ja tarjota kaikenikäisille mahdollisuus uppoutua yhdessä sadun maailmaan.

Saduilla, lastenkirjallisuudella ja -kulttuurilla on iso merkitys lapsen kielen kehitykselle, mielikuvituksen mahdollisuuksien käsittämiselle ja taiteen vastaanottamisen oppimiselle. Laadukas lastenkulttuuri antaa mahdollisuuksia myös vaikeiden kysymysten käsittelemiseen.

Yhteisen satupäivän avulla halutaan nostaa esille satujen merkitystä lapsen maailmassa ja muistuttaa siitä riemusta, jonka yhdessä koettu, hieno tarina synnyttää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut