Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

70. vuosi silakkamarkkinoilla

Pyhtääläinen Hannu Hellsten, ammattikalastaja kolmannessa polvessa jatkaa isänsä ja isoisänsä jalanjäljissä. Tänä vuonna tuli 70. perättäinen vuosi silakkamarkkinoilla.

Pääsääntöisesti Hellsten jalostaa silakkasaaliinsa maustesilakoiksi isän ja äidin resepteillä. Tarjolla Tyrske-veneessä on suolasilakkaa, maustekalaa, sinappisilakkaa, suutarinlohta, valkosipulisilakkaa ja saaristonleipää.

Tämän vuoden markkinoilla on 25 kalastuskuntaa kauppaamassa kalatuotteitaan. Veneistä myymässä oli yksitoista kalastajaa, lopuilla oli myyntipaikka torin puolella.

Stadin Silakkamarkkinat on yksi Suomen vanhimmista yleisötapahtumista, jota on juhlittu Helsingissä jo vuodesta 1743.

Ruotsinkielinen marttaliitto Finlands svenska Marthaförbund on päättänyt myöntää Stadin Silakkamarkkinoille vuoden 2021 suomenruotsalaisen ruokakulttuuripalkinnon, arvoltaan 1 000 euroa.

1970-luvulta saakka vaihtuvin jäsenin toiminut Silakkaraati valitsee vuosittain kolme parasta tuotetta Stadin Silakkamarkkinoiden tarjonnasta kategorioissa Vuoden maustekala sekä Silakkayllätys.

Vuoden maustekala -sarjan pääpalkinnon voitti Magnus Nyholm Tirmosta. Toiseksi tuli Hannu Hellsten Pyhtäältä ja kolmanneksi Jörgen ja Johanna Kellgrenin Jörres fisk Pellingistä. Maustekala-sarjassa tuomaristo painotti erityisesti mausteen ja suolan harmoniaa sekä sitä, kuinka tuoreena kala on purkitettu.

Silakkamarkkinat on avoinna Kauppatorilla 3.–10.10. su–pe klo 9–19 ja la klo 9–16.