Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Rokottamattomia raskaana olevia ja vastasyntyneitä joutunut tehohoitoon vaikean koronan vuoksi

Suomen Perinatologinen Seura kertoo, että rokottamattomien raskaana olevien vaikeat koronavirusinfektiot ovat johtaneet useiden äitien ja vastasyntyneiden tehohoitoon Suomessa. Tämä tieto käy ilmi Helsingin Sanomien uutisesta.

Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) vastasyntyneiden tehohoitolääkäri Kalle Korhosen mukaan tiedossa on yli 10 tapausta, joissa äidille on jouduttu tekemään keisarinleikkaus vaikean koronan takia.

Kun leikkaus on tehty jopa kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa, on vauvalla edessä pitkä tehohoito. Se voi kestää useita kuukausia.

Äidin vaikea koronavirusinfektio voi muun muassa heikentää hänen keuhkojensa toimintaa.

Tehohoitoon joutuneita työikäisiä yhdistää yleinen riskitekijä, jota ei ole THL:n listalla – Koronamuunnos vie Husin teholle nyt entistä nuorempia ja perusterveempiä

Viruksen deltamuunnos voi tuoreen isobritannialaisen tutkimustiedon mukaan aiheuttaa raskaana oleville vaikeamman taudinkuvan kuin aikaisemmat virusmuunnokset.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi elokuussa, että se suosittelee raskaana olevia ottamaan koronavirusrokotteen. Tuolloin deltamuunnos levisi Suomessakin valtavirukseksi.

Koronaviruksen deltamuunnos kasvattanut vakavan taudin riskiä odottavilla – THL suosittelee rokotusta