Tapahtuma: Loviisan Tumpin positiivinen kapina Seurahuoneella

Nostalginen musiikkitapahtuma Seurahuoneella ensi lauantaina.

Juhlapaikaksi Thomas Björklund valitsi historiallisen Loviisan Seurahuoneen. Teija Varis

Teija Varis

Loviisan Seurahuoneella järjestetään nostalginen musiikkitapahtuma lauantaina 2. lokakuuta. Juhlan toteutuksesta vastaa syntyperäinen loviisalainen Thomas ”Loviisan Tumppi” Björklund, jolle Seurahuone on tuttu paikka nuoruusvuosista lähtien.

– Monet ovat valitelleet, että Loviisassa ei tapahdu, eikä järjestetä mitään, varsinkaan meille vähän varttuneemmille. Ennen oli joka kylässä palokunnanjuhlia ja muita, mutta nyt kaikki sellaiset on lakkautettu, Björklund pohjustaa.

Hän kertoo, että useat ihmiset ovat pyytäneet häntä järjestämään juhlat, jossa voisi kuunnella hyvää musiikkia, tanssia (koronamääräysten salliessa), ja tavata ihmisiä. Niinpä hän päätti ottaa pankkilainan ja järjestää juhlat.

– Että meille kaikille tulisi nyt koronan jälkeen mahdollisuus yhteiseen hienoon musiikki-iltaan. Että voisimme istua, seurustella toistemme kanssa ja toivottavasti myös tanssia ihan niin kuin ennen vanhaan.

Juhlapaikaksi Björklund valitsi historiallisen, vuonna 1863 valmistuneen ja hiljattain uuteen kukoistukseen saatetun Loviisan Seurahuoneen. Björklundille tärkeää on paikan nostalgisuus.

– Seurahuone on tärkeä paikka kaikille loviisalaisille. Sinne sijoittuu paljon muistoja, hän sanoo.

Vaikka tanssikielto jatkuisi, niin juhlat järjestetään joka tapauksessa.

Hän itsekin on ollut siellä lukemattomia kertoja juhlimassa sekä kuuntelemassa isänsä orkesterin, Björklundin trion keikkoja.

– Aina kun Seurahuoneella järjestettiin jotain, se oli tupaten täynnä väkeä, hän muistelee.

Björklund luonnehtii nostalgisen musiikkitapahtuman ohjelmistoa huippulaadukkaaksi. Lavalle nousevat tangoprinsessa Maarit Peltoniemi, tanssiorkesteri Roulette kapellimestari Jani Heleniuksen johdolla, yllätysesiintyjiä, sekä juhlan järjestäjä Thomas ”Loviisan Tumppi” Björklund.

– Pidetään se vielä salaisuutena mitä kappaleita esitän, mutta kyllä niitä muutama on tulossa, hän hymyilee ja kertoo saaneensa Loviisan Tumppi -nimen Ilkka Vainiolta, kun he esiintyivät yhdessä.

Juhlalauantaina ovet aukeavat klo 19. Bändi aloittaa soiton klo 20 ja soittaa neljä tuntia. Ravintola on auki ja sieltä saa ruokaa ja juomaa. Asu on vapaa.

– Ei tarvitse sonnustautua juhla-asuun ellei halua, vaan saa tulla vaikka verkkareissa.

Jos koronarajoitukset kieltävät tanssimisen, sali täytetään pöydillä, joiden äärellä voi nauttia musiikista, seurasta ja ravintolan antimista.

– Vaikka tanssikielto jatkuisi, niin juhlat järjestetään joka tapauksessa, se on varmaa. Tehdään tästä yhdessä ikimuistoinen ilta, Björklund sanoo ja toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi nostalgiseen musiikkitapahtumaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.