Pyhtää otti käyttöön venekyytipalvelun

Venekyydit: Kännyköissä toimivaa Bout-alustapalvelua on testattu tänä kesänä jo Haminassa.

On mahdollista, että Pyhtään rannikolla päästään välittämään ensimmäiset Bout-kyydit paikallisille veneilijöille vielä tänä syksynä.

Tänä kesänä palvelua on kokeiltu Haminassa ja nyt myös Pyhtään kunta on päättänyt hankkia sovellukseen perustuvan Bout-alustapalvelun, jonka avulla voidaan tilata venekyytejä saaristossa.

– Haminasta meillä on ollut todella positiivisia kokemuksia, paikalliset ihmiset ovat olleet innokkaasti mukana ja olemme saaneet paljon positiivista palautetta, kertoo operatiivinen johtaja Teemu Terttunen Bout Oy:stä.

Palvelun ideana on, että vene vie tai noutaa asiakkaan tietyistä paikoista eli lähinnä yleisistä laitureista.

– Haluamme, että kuljetettavilla ja kuljettajilla on turvalliset paikat, joista he voivat lähteä liikkeelle. Siksi teemme yhteistyötä juuri kuntien kanssa. Nettisivujemme kautta meiltä on myös mahdollista tilata esimerkiksi kahden tunnin saaristoajeluja. Haluamme tarjota ihmisille merellisiä elämyksiä, kertoo Terttunen.

Pyhtäälle palvelu tarjoaa mahdollisuuden kehittää alueen matkailua.

Nyt keräämme paikallisia veneilijöitä, joita tällainen liikennöinti kiinnostaa.

Teemu Terttunen

– Haluamme kehittää saaristomatkailua sekä toimintaa muutamissa satamissamme kuten Mäntyniemessä ja Lököressä sekä parantaa kyytimahdollisuuksia Kaunissaareen. Bout-palvelu on osa sitä työtä, kertoo Pyhtään elinkeinopäällikkö Laura Lahti.

Sopimus on toistaiseksi voimassa ensi vuoden syyskuuhun asti.

Sovellus on ladattavissa sekä Applen että Googlen sovelluskaupoista ja asiakas voi nähdä venekyytien hinnat aina etukäteen.

Paikallisten kuljettajien veneet jaetaan lähinnä koon ja kulutuksen mukaan eri hintaluokkiin.

– Kunta ja yritys järjestävät alueen veneilijöille infotilaisuuden, jotta toiminta saadaan mahdollisimman pian käyntiin, kertoo Lahti.

– Fokus on ensi kesässä. Nyt keräämme paikallisia veneilijöitä, joita tällainen liikennöinti kiinnostaa, toteaa Terttunen.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut