Uutissuomalainen: Maksuttomuudella ei merkittävää vaikutusta toisen asteen opintojen hakuvalintoihin

Oppivelvollisuus laajeni tämän vuoden alussa. Uutissuomalaisen mukaan toisen asteen opiskelun maksuttomuus ei ole ainakaan toistaiseksi vaikuttanut merkittävästi lukioon tai ammattiopintoihin pyrkineiden nuorten hakuvalintoihin.

Oppivelvollisuuden laajennuksen valmistelussa nousi esille huoli, että entistä suurempi osa opiskelijoista hakeutuu keskuskaupunkien lukioihin ja osa pienistä lukioista näivettyy. Johtaja Kurt Torsell Opetushallituksesta kuitenkin kertoo, ettei tällaista ole syksyllä noussut esiin.

Syynä voi olla se, ettei uudistukseen ehditty reagoida vielä kevättalvella, jolloin nyt syksyllä alkaneisiin opintoihin haettiin.

Lukiokoulutuksen erityisasiantuntija Kyösti Värri Kuntaliitosta arvioikin, että uudistuksen vaikutukset hakuvalintoihin selviävät vasta seuraavina vuosina.

Oppivelvollisuusuudistuksen on ennakoitu lisäävän keskuskaupunkien oppilaitosten vetovoimaa erityisesti siksi, että opiskelijoille maksettavaa koulumatkatukea laajennettiin. Tuen alaraja laskettiin kymmenestä kilometristä seitsemään. Siihen sisältynyt omavastuuosuus poistettiin kokonaan.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut