Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elokapina tukkii taas Mannerheimintien

Elokapina-liike aikoo taas järjestää mielenosoituksen Helsingin keskustassa. Se on tehnyt poliisille ilmoituksen mielenosoituksesta Mannerheimintiellä ensi keskiviikosta alkaen 8. päivään lokakuuta saakka.

Mannerheimintiellä järjestettävä mielenosoitus aiheuttaisi poliisin mukaan merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa.

– Olemme neuvotelleet mielenosoituksen järjestäjän kanssa, ja osoittaneet mielenosoituspaikaksi Kansalaistorin. Mielenosoittajat eivät ole suostuneet yhteistyöhön, kertoo tiedotteessa ylikomisario Heikki Porola.

Hänen mukaansa, jos mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun, keskeyttämällä tai päättämällä mielenosoituksen.

Poliisi kertoo pyrkivänsä aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi, jotta keskeyttäminen voidaan välttää.

Tiedotteessa muistutetaan, että mielenosoituksen keskeyttäminen arvioidaan aina tilannekohtaisesti. Poliisin neuvot ja tarvittaessa määräykset, sekä niiden toimeenpanemiseen käytettävät keinot, perustuvat sen hetkiseen kokonaisarvioon.

Poliisin tehtävä on turvata sekä yleinen järjestys ja turvallisuus että mielenosoittajien ilmaisunvapaus.