Elokapina tukkii taas Mannerheimintien

Elokapina järjesti viime kesänä mielenosoituksen Mannerheimintiellä. Elokapina/ Pyry Kantonen

Sirpa Repo

Elokapina-liike aikoo taas järjestää mielenosoituksen Helsingin keskustassa. Se on tehnyt poliisille ilmoituksen mielenosoituksesta Mannerheimintiellä ensi keskiviikosta alkaen 8. päivään lokakuuta saakka.

Ympäristöliike Elokapinan mielenosoittajat siirtyivät iltapäivällä jälleen Mannerheimintielle Helsingissä 20. kesäkuuta 2021. Kansalaistottelemattomuutta on käytetty esimerkiksi äänioikeuden ja Suomen itsenäisyyden tavoittelussa, he kertovat nettisivuillaan. Roni Rekomaa

Toista päivää jatkuva Elokapinan mielenosoitus tukkii yhä liikenteen Mannerheimintiellä

Elokapinan uusi mielenosoitus katkaisee liikenteen Mariankadulla Helsingissä huomenna useaksi tunniksi

Mannerheimintiellä järjestettävä mielenosoitus aiheuttaisi poliisin mukaan merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa.

– Olemme neuvotelleet mielenosoituksen järjestäjän kanssa, ja osoittaneet mielenosoituspaikaksi Kansalaistorin. Mielenosoittajat eivät ole suostuneet yhteistyöhön, kertoo tiedotteessa ylikomisario Heikki Porola.

Hänen mukaansa, jos mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun, keskeyttämällä tai päättämällä mielenosoituksen.

Poliisi kertoo pyrkivänsä aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi, jotta keskeyttäminen voidaan välttää.

Tiedotteessa muistutetaan, että mielenosoituksen keskeyttäminen arvioidaan aina tilannekohtaisesti. Poliisin neuvot ja tarvittaessa määräykset, sekä niiden toimeenpanemiseen käytettävät keinot, perustuvat sen hetkiseen kokonaisarvioon.

Poliisin tehtävä on turvata sekä yleinen järjestys ja turvallisuus että mielenosoittajien ilmaisunvapaus.

Poliisin toiminnassa Elokapina-mielenilmauksessa epäillään nyt myös pahoinpitelyä – "Käsitys tapahtumista on tosiasioiltaan suhteellisen selkeä"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.