Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudenmaan kokoontumisrajoitukset päättyvät pian – ihan kaikki ei kuitenkaan vapaudu

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) ei jatka Uudenmaan kokoontumisrajoituksia lokakuussa. Suomen viimeiset kokoontumisrajoitukset päättyvät siten syyskuun lopussa, koska nykyinen päätös on voimassa ensi viikon torstaihin asti.

Avi kertoo tiedotteessaan, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtaman alueellisen koronakoordinaatioryhmän arvion mukaan kokoontumisrajoituksia ei ole alueella enää lokakuussa välttämätöntä jatkaa. Vastaavaan arvioon päätyi myös pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tämän viikon tiistaina.

Avi toteaa, että epidemiatilannetta seurataan ja arvioidaan myös jatkossa alueellisissa koronakoordinaatioryhmissä. Kunnat ja avi voivat edelleen tarvittaessa määrätä kokoontumisrajoituksia omalle alueelleen, jos epidemiatilanne heikentyy paikallisesti.

Tiedotteessa muistutetaan, että koko Suomessa ovat edelleen voimassa tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset, joilla parannetaan asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuutta.

Lisäksi ravintolatoimintaa rajoitetaan alueellisesti valtioneuvoston asetuksella.

Syyskuun loppuun asti on Uudellamaalla voimassa rajoitus, jonka mukaan sisätiloissa yli kymmenen hengen tilaisuuksissa voi olla enintään puolet tilan enimmäisosallistujamäärästä tai käytettävissä olevien istuma- tai seisomapaikkojen määrästä.

Ulkotiloissa osallistujamäärää ei ole rajoitettu. Yli 50 hengen tilaisuuksien järjestäjän täytyy kuitenkin varmistaa, että osallistujat voivat välttää fyysisen kontaktin toisiinsa.