Pääkaupunkiseudun koronatilanne rauhoittunut – Näin rajoitukset ja suositukset muuttuvat

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä purkaa rajoituksia 1. lokakuuta. Yleisötilaisuuksissa ja harrastuksissa luovutaan tuolloin rajoituksista.

Rajoitusten purku on mahdollista, koska epidemiatilanne on rauhoittumaan päin pääkaupunkiseudulla.

– Meillä on edellytykset rajoitusten purkamiselle, koska lokakuun alussa pääsemme siihen, että 80 prosenttia on rokotettu tai yli 12-vuotiaille on annettu mahdollisuus saada rokotteet, toteaa Helsingin pormestari Juhana Vartiainen.

Hän muistuttaa, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) tekee lopullisen päätöksen yleisötilaisuuksien osalta.

Vartiaisen mukaan tavoitteena on pitää yhteiskunta avoimena. Jos rajoituksia tarvitaan, niitä käytettäisiin vain rajoitetuissa tapauksissa.

– Uimahalleissa, kuntosaleilla ja liikuntatiloissa ei sovelleta lokakuun alusta lähtien henkilömäärärajoituksia. Siihen asti henkilömäärä on rajattu puoleen, valottaa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä .

Hän jatkaa, että harrastustoiminnan ohjeet kaupungin tiloissa eivät ole enää velvoitteita vaan suosituksia.

– Suosituksemme on, että ryhmä kokoontuu samalla kokoonpanolla. Tarpeetonta fyysistä kontaktia tulee jatkossakin välttää. Vahva suosituksemme on, että ohjaajat ja yli 12-vuotiaat käyttävät maskia, mutta sitä ei tarvitse käyttää liikunnan aikana, Mäkelä toteaa.

Koronakoordinaatioryhmä ei antanut uusia ohjeita tai suosituksi maskin käytöstä ja etätöistä. Näissä asioissa odotetaan kansallisia linjauksia.

– Sen jälkeen me reagoimme nopeasti, Mäkelä lupaa.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo, että Vantaan sairaaloissa ei ole koronapotilaita.

Viljanen muistuttaa rokotuksen ottamisen tärkeydestä ja helppoudesta.

– Vantaalla 16–30-vuotiaat ovat hidastaneet rokotteiden ottamista.

Koronakoordinaatioryhmän tekemiä linjauksia ja päätöksiä noudatetaan Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja myös Kauniaisissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut