Autohuollot jatkuvat Porvoonkadulla – Pohjoismaiden suurin ketju avaa lokakuussa Euromasterin tiloissa

Yrittäjä Leo Rutanen ja myymäläpäällikkö Niklas Nordman vaihtoivat muutaman sanasen asentaja Joni Mandelinin kanssa. Työn alla oli iskunvaimentimien vaihto. Mika Mykkänen
Mika Mykkänen

Mika Mykkänen

Seinän väri on jo vaihtunut keltaiseksi Porvoonkadulla ja hallissa on asennettuna neljä uutta nosturia valmiina tositoimiin.

Uudistuksiin on syynä se, että nykyinen Euromaster-liike Vulko Oy lopettaa toimintansa syyskuun lopussa ja paikalla avaa ovensa lokakuun alkupuolella Mekonomen-korjaamoketjuun kuuluva Vulko Automotive Oy. Autohuoltoon kaikki automerkit ovat tervetulleita ja palvelua saa molemmilla kotimaisilla sekä englanniksi.

– Tulemme palkkaamaan tiimiimme Vulko Oy:n palveluksessa olleen nelihenkisen miehityksen, jonka lisäksi halusimme säilyttää myös pitkät perinteet omaavan nimen, yrityksen omistaja, Sarvilahdessa asuva Leo Rutanen kertoo.

Hän pitää tärkeänä, että tutut henkilöt jatkavat. Pienellä paikkakunnalla ihmiset asioivat mielellään tuttujen kasvojen kanssa ja tutussa sekä hyväksi todetussa paikassa.

– Nimen ja ammattitaitoisen henkilökunnan lisäksi kovin paljoa vanhaa ei sitten jääkään, Rutanen mainitsee.

Autohuoltopalveluissa pyritään kokonaisvaltaisuuteen.

Rengaspuoli tulee jatkumaan vastaisuudessa vähintään yhtä vahvana kuin ennenkin.

Leo Rutanen, yrittäjä

– Kaiken saa tästä samasta osoitteesta. Renkaat, huollot ja katsastukset siihen kylkeen. Autoilija pärjää melko pitkälle yhdellä pysähdyksellä, hän lupaa.

Autoon laitetuille varaosille luvataan kolmen vuoden takuu.

Yrittäjäksi päätymisellä on yhtä monta tarinaa kuin on yrittäjiäkin. Tässä tapauksessa palaset loksahtivat kohdalleen tuttavuuden kautta.

– Päädyin tähän, kun tunnen rakennuksen omistavat Ryynäsen veljekset. He olivat harmissaan, kun huoltamotoimintaa ei ole ehditty kehittää riittävästi, koska heillä on lautasella niin paljon muutakin koko ajan.

– Aloimme puimaan tätä 1,5 vuotta sitten. Ryhdyimme yhdessä pähkäilemään, että löytyisikö joku ratkaisu tähän ja minkälainen paletti tästä voitaisiin saada ja miten tätä voisi kehittää.

Alkuun neuvotteluja käytiin Euromasterin kanssa autohuollon kehittämisestä, mutta yhteistä näkemystä ei löytynyt ja vanha Vulko Oy päätyi irtisanomaan sopimuksen.

– Sen jälkeen päädyimme sellaiseen ratkaisuun, että ostan heiltä kaluston ja jatkamme paikan kehittämistä sillä tavalla, että olen tässä yrittäjänä.

Rutanen tiesi puolestaan Mekonomenin omien kontaktiensa kautta ja lopulta asiat etenivät ketjun kanssa maaliin. Kyseessä on franchising-sopimus. Parhaillaan vireillä on myös ajoneuvojen renkaisiin liittyvät kumppanuudet.

– Niistä kerromme sitten myöhemmin. Rengaspuoli tulee jatkumaan vastaisuudessa vähintään yhtä vahvana kuin ennenkin, Rutanen sanoo.

Mekonomen Group on Pohjoismaiden suurin autokorjaamo-, varaosa-, ja tarvikeketju, jolla on oma tukkuliike sekä yli 460 myymälää ja yli 3 400 franchising-korjaamoa.

– Ketjussa on hyvä draivi päällä, Rutanen kehuu.

Kyseessä on ruotsalainen pörssiyhtiö, joka toimii Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Tanskassa, Puolassa ja Islannissa. Suomessa toimintaa on jo yli 60 paikkakunnalla ja lisäksi Ahvenanmaalla.

Vulko Automotive avaa ovensa tiistaina 5.10. kello 8. Viralliset avajaiset tullaan järjestämään keväällä 2022.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.