Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tästä päivästä lähtien ravintolat saavat olla auki myöhempään ajankohtaan asti, esimerkiksi Uudellamaalla

Ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluajat pidentyvät nyt torstaista (16.9) lähtien tunnilla eri puolilla Suomea, esimerkiksi Uudellamaalla.

Valtioneuvoston antama asetus on voimassa näillä näkymin lokakuun loppuun asti.

Tästä päivästä lähtien anniskelu on sallittua kello 7–23 ja aukiolo on mahdollista kello 5–24 välisenä aikana leviämisvaiheessa olevien alueiden ravintoloissa.

Leviämisvaiheen rajoitukset ravitsemus­liikkeille ovat voimassa Uudenmaan lisäksi Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla.

Edellä mainitut tiedot löytyvät sosiaali- ja terveysministeriön tiistain (14.9.) tiedotteesta, jonka mukaan kiihtymisvaiheen rajoitukset ravintoloille ovat voimassa nyt Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Pohjois-Savossa, Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa, Etelä-Savossa ja Satakunnassa.

Näissä maakunnissa anniskelu on ravintoloissa sallittu aamuseitsemästä kello yhteen yöllä ja ravintolat saavat olla auki aamuviidestä kello kahteen yöllä.

Perustason rajoitukset ravintoloissa ovat nyt voimassa Ahvenanmaan, Keski-Suomen, Lapin ja Pohjois-Karjalan maakunnissa.

Ja perustason rajoituksissa ei ole erillisiä rajoituksia anniskelu- ja aukioloaikoihin.

Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa kaikilla alueilla.

Poikkeukset rajoituksiin säilyvät ennallaan, STM kertoo tiedotteessaan.

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille.