Katso livetallenne: Lapinjärven valtuusto hyväksyi Ilmattaren kaavoitusaloitteen

Livetallenne kokouksesta on katsottavissa tällä sivulla.

Lapinjärven kunnanvaltuusto käsittelee keskiviikkona aloitetta tuulivoimakaavasta uuden puheenjohtajan Päivi Lempiön (keskusta) ja hallintojohtaja Susanne Sjöblomin johdolla. Arto Henriksson
Arto Henriksson

Arto Henriksson

Livelähetys näkyy tässä klo 18 alkaen

Lapinjärven kunnanvaltuusto käsittelee keskiviikkona Ilmatar Energy Oy:n aloitetta oikeusvaikutteisen tuulivoimaosayleiskaavan laatimiseksi Lapinjärven kunnan itärajalle Harsbölen, Lapinkylän, Heikinkylän ja Jordasändanin itäpuoleiselle metsätalousvaltaiselle alueelle, joka rajautuu Lapinjärven ja Loviisan väliseen kuntarajaan.

Kunnanhallitus esittää, että valtuusto päättää hyväksyä kaavoitusaloitteen kaavoituksen valmistelun pohjaksi, valtuuttaa kunnanhallituksen laatimaan ja hyväksymään kaavoitussopimuksen sekä valtuuttaa teknisen lautakunnan aloittamaan kaavoitusprosessin kaavoitusaloitteen aikatauluehdotuksen mukaisesti.

Ilmatar suunnittelee Lapinjärven itäosaan yhteensä maksimissaan noin 20 voimalan tuulivoimapuistoa. Alustava kaava-alueen rajaus on tässä vaiheessa noin 4.000 hehtaaria. Tämä pinta-ala on laajempi kuin tuulivoimaloiden sijoitteluun käytettävissä oleva alue, sillä se sisältää tuulivoimaloiden muodostaman yhtenäisen alueen ulkopuolelle sijoittuvaa vaikutusaluetta sekä mm. voimalinjojen suojavyöhykkeiden muodostaman alueen, johon ei voida sijoittaa tuulivoimaloita. Tuulivoimahanke sijoittuu Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavaan merkitylle tuulivoima-alueelle.

Esityslistalla on myös kunnan osavuosikatsaus tammi-kesäkuun ajalta. Lisäksi valtuusto päättää valittavan uuden kunnanjohtajan kelpoisuusvaatimuksista sekä hallintosääntömuutosta.

Linkki esityslistaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.