Porokylän Leipomo Oy on ilmoittanut vetäneensä kaupoista gluteenittomia leipomotuotteita. Raaka-ainetoimittajalta saadun tiedon mukaan näiden erien valmistukseen käytetyssä ksantaanikumissa (E415) on mitattu lainsäädännön rajat ylittävä määrä etyleenioksidia.
Ruokavirasto kertoo, että etyleenioksidin ei tiedetä pieninä pitoisuuksina aiheuttavan välitöntä vakavaa terveyshaittaa, mutta tuotteita ei tulisi käyttää. Haitalliset vaikutukset syntyvät luultavasti vasta pitkäaikaisen jatkuvan käytön jälkeen.
Takaisinveto koskee vain seuraavia tuotteita ja vain näitä parasta ennen -päiväyksiä. Kaikki alla mainitut tuotteet ovat gluteenittomia.
Tumma varrasleipä 250 g, halkaistu, parasta ennen 21.8.–4.9.2021
Tattarieväs 400 g, parasta ennen 23.8.–6.9.2021.
Mansikkapullapitko 320 g, parasta ennen 2.9.–4.9.2021.
Riisipiirakka 4 kpl/240 g, parasta ennen 23.8.–4.9.2021
Arinalimppu 300 g siiv, parasta ennen 21.8.–4.9.2021
Jyväleipä 500 g siiv, parasta ennen 21.8.–4.9.2021
Porokylän Leipomo ohjeistaa kuluttajia hävittämään kyseisien erien tuotteet ja lähettämään ostokuitin Porokylän Leipomon kuluttajapalveluun hyvityksen saamiseksi.
Kuluttajapalvelun yhteystiedot p. 013 316 940 tai toimisto@porokylanleipomo.fi.