Katso video: Sibeliuspäivien avauskonsertti Loviisan kirkosta nähtävissä videotallenteena tässä

Livetallenne on nähtävissä tällä sivulle Sibeliuspäivien ajan.

Siberliuspäivän avajaiskonsertti Loviisan kirkossa striimataan tälle sivulle perjantaina kello 19 alkaen. arkisto/Arto Henriksson

Loviisa

Livetallenne katsottavissa tässä

Sibeliuspäivät pyörähtelevät käyntiin perjantai-iltana ja jatkuvat aina sunnuntaihin saakka eri puolilla Loviisaa. Päivien avajaiskonsertti soitetaan Loviisan kirkossa perjantaina kello 19. Tunnin pituinen konsertti striimataan, ja se on koettavissa tällä sivulla kello 19 alkaen, ja videotallenne jää toistaiseksi sivulle.

SIBELIUS soi monin eri tavoin perjantaista sunnuntaihin. Koronatilanne lyö leimansa tähänkin tapahtumaan ja yleisömääriä on rajoitettu. – Vaikka saleihin voi ottaa vain neljänneksen niiden kapasiteetista, on lippuja vielä saatavana, tapahtuman taiteellinen johtaja Tomas Takolander toteaa tiedotteessa.

TAPAHTUMAN järjestää nyt ensimmäistä kertaa Loviisan Laulu ry. Takolander, joka on myös yhdistyksen toiminnanjohtaja, lupaa korkeatasoisen ja monipuolisen musiikkikattauksen. Mukana kamarimusiikkifestivaalilla on muiden muassa Huuliharppukvartetti SVÄNG, joka julkaisi muutama vuosi sitten albumin Sväng plays Sibelius.

– Huuliharpuilla tulkittu Sibelius kuulostaa hauskalta, mutta samalla taidokas yhtye kohtelee lähdemateriaalia kunnioittavasti, Takolander sanoo. – Sen ohjelmistossa on toki paljon muutakin musiikkia kuin festivaalin nimikkosäveltäjän sävellyksiä.

KIINNOSTAVAA ja erilaiselta kuulostavaa Sibeliusta lupaa myös Suomalaisen Barokkiorkesterin (FiBO) tulkinta Lemminkäisestä.  – Sibeliuksen musiikki saatetaan usein mieltää raskaaksi. Vanhoilla soittimilla soitettuna sointi poikkeaa totutusta. Se on kevyt ja kuulas.

SIBELIUKSEN musiikin lisäksi festivaalilla kuullaan nykymusiikkia. Ohjelmistossa on kahden loviisalaissäveltäjän teokset: Esko Grundströmin kansan- ja nykymusiikkia tanssiin yhdistävä Kriisin neljä moodia sekä Markus Fageruddin kamariooppera Silvia ja Minä.

TAKOLANDER kuvaa oopperan librettoa (Eppu Nuotio ja Tiina Brännare) koomiseksi, melkein farssiksi. – Markus Fagerudd on työskennellyt paljon teatterissa ja osaa siksi kirjoittaa melodiat niin, että lauletuistakin sanoista saa selvää, Takolander luonnehtii.

Lisäksi festivaalin ohjelmassa on nykytanssia, lastenmusiikkia ja jazzia GLINT Ensemblen tulkitsemana.

AVAJAISKONSERTTI pidetään perjantaina klo 19 Loviisan kirkossa. Luvassa on valittuja maistiaisia festarin ohjelmistosta. Vapaa pääsy, mutta yleisömäärärajoitusten vuoksi lippu tulee varata etukäteen.

Perjantaina kuullaan myös GLINT Ensemble: With a GLINT in the eye -jazzkonsertti klo 21 Kino Marilynissä.

Huuliharpuilla tulkittu Sibelius kuulostaa hauskalta.

Tomas Takolander

LAUANTAINA on vuorossa lastenkonsertti Sisidisko klo 13 Marilynissä. Mestarit ja kisällit, Porvoonseudun musiikkiopiston oppilaat ja opettajat, esiintyvät lauantaina klo 14. Perinnekeskus Kuggomissa. Lauantaina klo 19 nähdään Silvia ja Minä Loviisan Seurahuoneella. Sväng esiintyy lauantaina klo 21 Kino Marilynissä.

SUNNUNTAINA luvassa on Aikojen loppu klo 16 Seurahuoneella. Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) esiintyy klo 18 Loviisan kirkossa.

LIPPUJA on vielä saatavissa ja niitä voi ostaa Tiketistä, Lovinfosta ja Marilynistä. Ohjelmatiedot loviisansibeliuspäivät.fi.

OHEISOHJELMASSA on Loviisan oppaiden Sibelius ja Loviisa -kävelykierros sunnuntaina klo 14. Lähtö Loviisan Sibeliustalolta, Sibeliuksenkatu 10.

Lauantaina ja sunnuntaina on luvassa Metsätansseja Vol. 1 klo 12 ja 16, Kuggomissa. Mukana ovat Jenni Koistinen, Virva Talonen, Beniamino Borghi, Jaakko Kujala..

Sibelius kuulostaa ihan uudelta – Loviisan Sibeliuspäivät houkuttelee kuulijoita kauempaakin

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.