Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi palvelu nopeuttaa koronaviruksen tartunnanjäljitystä – tavoitteena saada käyttöön kuun puoliväliin mennessä

Hus on tuottamassa palvelua, jossa koronavirustartunnan saanut voi itse kirjata tiedot henkilöistä, jotka ovat voineet altistua tartunnalle.

Henkilö voi Koronatietoni.fi-palvelussa antaa tartunnanjäljittäjille tietoja tartunnanjäljityksen nopeuttamiseksi. Palvelun kautta voi täyttää altistuneiksi oletettujen henkilöiden nimet, puhelinnumerot ja muut altistumisiin liittyvät tiedot.

Palvelussa annettuja tietoja käytetään tartunnanjäljityksen esitietoina. Tartunnanjäljitystä tekevä ammattilainen käy läpi annetut tiedot normaalin tartunnanjäljityspuhelun aikana.

Apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen Husista muistuttaa, että arvio altistumisesta on aina ammattilaisella.

– Kun ammattilainen on täydentänyt tiedot tarvittavilta osin ja kuitannut tehdyt merkinnät, tiedot siirtyvät tartunnanjäljitykseen vahvistettuina altistumisina. Niitä käsitellään tästä eteenpäin samalla tavoin kuin muitakin altistumisia, Ruotsalainen kertoo tiedotteessa.

Palvelun tavoitteena on helpottaa ja nopeuttaa kuntien tartunnanjäljityksen toimintaa. Jatkossa vastaavaa palvelua voidaan hyödyntää myös muiden tartuntatautien leviämisen ehkäisyssä.

Palvelu pyritään saamaan käyttöön syyskuun ensimmäisellä puoliskolla. Julkaisun jälkeen se on käytettävissä Husin, Kymsoten, Eksoten ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla siltä osin kuin kunnat haluavat ottaa sen käyttöön.