LWT-päivät: Tapahtuma onnistui, vaikka lippuja myytiin vain 2500 ja talous painui tappiolle

Loppukesän aurinko ja hyvä mieli suosi Loviisan Wanhat Talot –tapahtuman vieraita, mutta talojen kävijämäärä oli vain 40 % vuoden 2019 huippuluvuista.

Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma onnistui järjestäjien mukaan hyvin, mutta pääsilippuja myyntiin vain 2500 ja tapahtuman talous kääntyi tappiolliseksi. Marita Itävuori
Arto Henriksson

Arto Henriksson

Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma keräsi jälleen runsaasti vierailijoita Loviisan toreille ja kaduille, mutta talovierailuihin oikeuttavia pääsylippuja myytiin silti selvästi vähemmän kuin aiempina vuosina.

Kiitosta ja ylistäviä sanoja kantautui kuitenkin viikonlopun aikana LWT-tapahtuman puheenjohtaja Nina Wiklundin korviin. Hänen omassa kodissaan Lilla Ljuvassa kävi runsaat 1 600 vierasta viikonlopun aikana.

Pääsylippuja tapahtumaan myytiin yhteensä 2 500, joka on noin 40 prosenttia huippuvuoden lipunmyynnistä vuonna 2019. Wiklund kertoo, että kaikella on puolensa, vähäinen lipunmyynti helpotti koronarajoitusten toteuttamista, mutta lipputulot ovat Wiklundin tiedotteen mukaan järjestäjille elinehto, ja jo toistamiseen jäänyt tappiollinen vuosi voi hankaloittaa yhdistyksen tulevaisuutta.

Jos tai miten yhdistyksen puheenjohtaja ei tässä vaiheessa halua ottaa kantaa.

– Luulen että koronaa voi tästäkin syyttää, Wiklund totesi.

Vuonna 2020 LWT tapahtuma peruttiin ja runoilija Heli Laaksonen kiersi muutamassa talossa ja vierailut striimattiin suorana Loviisan Sanomien sivuille.

Kaupungilla oli mukava vilske ja ravintolat täynnä asiakkaita.

Nina Wiklund, puheenjohtaja

Koronarajoitusten ohjeistusta seurattiin ja talohin päästettiin sisään, talon koosta riipueen, 10-15 henkilöä kerrallaan. Noin 99 prosenttia vieraista käyttivät maskia. Suurin osa talollisista edellytti kasvomaskin käyttöä kodissaan. Taloissa oli myös tarjolla maskeja niille, joilla ei sellaista ollut mukana. Vieraat pitivät toisiinsa ja talollisiin etäisyyttä. Sää mahdollisti myös hyvät tuuletusmahdollisuudet.

LWT-seminaariin osallistui Wiklundin mukaan noin 30 vierasta. Perinnemestari Hannu Rinne luennoi vanhoista ikkunoista ja niiden tyylisuunnista ja lopuksi Porvoon museon kulttuuriympäristötiimi kertoi talojen suojelumerkinnöistä, kaavoista ja rahoituksesta.

– Pientä häikkää aiheutti ennakkoon ostettujen lippujen lunastus. Pahoittelemme, että nettisivulla ollut ohje, miten toimia ennakkoon ostetun lipun kanssa, on ollut puutteellinen, Wiklund sanoi.

Ennakkoon myytiin lippuja yli 1900.

Tapahtumavieraat olivat Wiklundin tiedotteen mukaan kiitollisia, niin myös talolliset, jotka vihdoin kahden vuoden odottelun jälkeen saivat toivottaa LWT–vieraat tervetulleiksi koteihinsa.

– Kaupungilla oli mukava vilske ja ravintolat täynnä asiakkaita. Nyt nautimme viikonlopun tunnelmista ja säästämme ylistävät kiitokset sydämissämme, katsomme kuitenkin luottavaisin mielin tulevaisuuteen, Wiklund totesi.

Loviisan vanhojen talojen tapahtuma houkutteli kaupunkiin paljon ensikertalaisia – järjestäjille satoi kiitosta uskalluksesta

Entisajan meininki täytti pikkukaupungin kujat ja talot – Loviisan LWT-tapahtumassa pääsee kurkistamaan henkiparantajan taloon ja vanhan makkaratatehtaan muodonmuutokseen

Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma alkoi aurinkoisessa säässä

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.