Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikkien rotujen koiranäyttelyyn Porvoossa tulee lähes 2 000 koiraa – Satakunta talkoolaista on jälleen kerran valmistellut mittavaa tapahtumaa, johon on aikaa kaksi viikkoa

Kaikkien rotujen koiranäyttelyyn Porvoon Suiston kentällä 11.–12.9. on ilmoittautunut mukaan lähes 2 000 koiraa omistajineen ja lisäksi jonkin verran yleisöä.

Tuomarisihteerinä toimiva Johanna Lassinniemi kertoo heidän yllättyneen poikkeuksellisen hyvästä ilmoittautuneiden määrästä, koska Tallinnassa on samaan aikaan kansainvälinen näyttely. Aika moni koirakko tuleekin naapurista osallistumaan myös Porvoon kansainväliseen näyttelyyn.

– Meillä on hyvin kansainvälinen tuomarilista, viimeisimmät varmistuivat juuri. Jouduimme pyytämään yhden korvaavan ja kaksi lisätuomaria, jotka tulevat Kolumbiasta asti. Mukana on siis useiden rotujen erikoistuomareita, hyvin mielenkiintoinen tuomarilista, Lassinniemi summaa.

Suiston alueella käytössä on kaksi kenttää, joissa on niin sanotut näkymättömät lohkot koronan vuoksi, kuten oli viime vuonnakin. Silloin osallistujia oli yli 2 000 koiraa, eikä yleisöä ollut rajoitettu, mutta liikkuminen ja muu sujui hyvin ja kaikki mahtuivat kulkemaan väljästi.

Lassinniemen mukaan nyt valvotaan, että ryppäitä pääse syntymään ja noudatetaan kaikkia terveysturvallisuusohjeita, kuten maskien käyttöä ja käsienpesua. Pisteitä on alueella.

Näyttely on järjestetty Porvoossa ensimmäisen kerran vuonna 1953. Järjestelyistä vastaavat paikalliset rottweiler- ja dobermanniyhdistykset, Porvoon palveluskoirat ja Halkian metsästysseura, joista on mukana noin satakunta talkoolaista. Näyttelyn puheenjohtaja on Katja Laitila.