Asuntomessut | Määrlahden urheilukentällä käsitellään ruoppausmassoja väliaikaisesti

Määrlahden vanhan urheilukentän alueelle ryhdytään välivarastoimaan sekä kuivaamaan asuntomessualueelta ruopattavia maamassoja. Kentälle on jo rakenettu maavallit, jonka jälkeen altaaseen viritellään suodatinkankaita.

Kuningattarenrannan keskivaiheen urakka alkoi toukokuussa 2021 maan stabiloinnilla. Samaan urakkaan kuuluu myös rantapenkereen rakentaminen, jotta kaavassa vaadittu tulvasuojelukorkeus voidaan saavuttaa alueella, kertoi kaupunki tiedotteessaan.

Rantapenkereen rakentamiseen liittyy myös ruoppausta ja aluehallinnon vesilainmukaisen luvan ehtojen mukaisesti ruoppausmassoja tulee välivarastoida ja kuivattaa maa-alueella ruoppausalueen läheisyydessä kovapohjaisella alustalla. Vettä valuvia ruoppausmassoja ei saa kuljettaa suoraan loppusijoitus- tai hyötykäyttökohteisiin.

Välivarastointi suoritetaan Määrlahden urheilukentällä, jotta ruoppausmassojen laatua voidaan tarkkailla sekä ottaa vaaditut näytteet ruoppausmassasta ja suotovesistä ennen loppusijoituspaikkaan siirtämistä. Välivarastoinnilla saavutetaan kustannussäästöä, kun loppusijoituspaikkaan siirrettävien massojen määrä ja kuljetustarve pienenee veden erotuksen myötä.

Välivarastointia tehdään ruoppauksen keston ajan, ja välivarastosta massoja siirretään koko ajan lopulliseen sijoituspaikkaan. Urakan toteuttajana on VRJ Etelä-Suomi Oy.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut