Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Energia | Yhteensä 38 vuorokauden vuosihuolto alkaa Loviisan ydinvoimalassa sunnuntaina 1280 työntekijän voimin

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen vuosihuolto alkaa sunnuntaina, 22. elokuuta laitoksen kakkosyksiköstä, minkä jälkeen huolletaan ykkösyksikkö.

Tänä vuonna molemmilla yksiköillä tehdään lyhyt vuosihuolto. Vuosihuoltojen arvioidaan kestävän yhteensä noin 38 vuorokautta.

Tänä vuonna molemmilla yksiköillä uudistetaan laitossuojausjärjestelmiä ja jatketaan edellisissä vuosihuolloissa aloitettua hätädieseleiden automaatiomodernisointia.

Modernisointihankkeessa alkuperäisiä automaatiojärjestelmiä korvataan digitalisilla järjestelmillä. Vuosihuolloissa polttoaineesta vaihdetaan neljäsosa uuteen.

– Loviisan laitosyksiköitä on kehitetty ja modernisoitu järjestelmällisesti ja suunnitelmallisesti koko sen laitoshistorian ajan.

– Tänäkin vuonna, niin kutsutuissa lyhyissä vuosihuolloissa, toteutamme normaalien määräaikaishuoltotöiden ja polttoaineen vaihdon lisäksi useita laitos- ja henkilöturvallisuutta sekä toiminnan luotettavuutta parantavaa toimenpidettä, kertoo Loviisan voimalaitoksen apulaisjohtaja Thomas Buddas yhtiön tiedotteessa.

Vuosihuoltoon osallistuu voimalaitoksen 530 työntekijän lisäksi lähes 750 ulkopuolista työntekijää.

Noin 90 prosenttia työntekijöistä on suomalaisia. Lisäksi työntekijöitä tulee Ranskasta, Venäjältä, Puolasta, Ruotsista ja Baltian maista.