Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myrsky | Museoidun tuulimyllyn siivet hajosivat myrskyssä

Keskiviikkona ja torstaina Loviisan seudullakin puhaltaneet myrskytuulet katkoivat puita, irrottivat veneitä ja laitureita sekä aiheuttivat muuta vahinkoa erityisesti rannikkoalueella.

Myllyharjulla voimakas tuuli katkaisi museoidun tuulimyllyn kaksi siipeä, jotka rojahtivat alas myllyn kupeeseen.

Loviisan kaupungin infrastruktuuripäällikkö Markus Lindroos kertoi saaneensa tiedon museomyllyn siipien katkeamisesta. Kaupunki on eristänyt myllyn vierustan huomionauhalla. Lindroosin mukaan mylly aiotaan korjata.

– On se mylly sen verran arvokas ja tärkeä monumentti, ettei sitä voida sieltä purkaa, vaan sanoisin, että se tullaan kyllä korjaamaan. Aikataulusta en tässä vaiheessa osaa sanoa, Lindroos kertoi.

Myllyharju on saanut nimensä tuulimyllyistä, joita harjualueella toimi parhaimmillaan kuusi. Myllyt purettiin harjulta vuosina 1890–1906. Vuonna 1923 siirrettiin Loviisan viimeinen mylly harjulle, jossa se sijaitsee edelleen. Alun perin museomylly sijaitsi kirkon pohjoispuolella.

On se mylly sen verran arvokas ja tärkeä monumentti, ettei sitä voida sieltä purkaa.

Markus Lindroos, infrastruktuuripäällikkö