Suurin osa Uudenmaan kunnista leviämisvaiheessa – koronakoordinaatioryhmä ei suosittele pk-seudun tiukempien rajoitusten laajentamista muihin kuntiin

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä on todennut, että leviämisvaiheeseen on siirtynyt 11 uutta kuntaa. Ne ovat Hyvinkää, Järvenpää, Karkkila, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Sipoo, Tuusula ja Vihti. Kaikki nämä täyttävät leviämisvaiheen kriteerit.

Leviämisvaiheessa olivat jo Espoo, Helsinki, Kauniainen, Kirkkonummi ja Vantaa.

Kiihtymisvaiheessa jatkavat Askola, Hanko, Inkoo, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Raasepori ja Siuntio.

Hus toteaa tiedotteessaan, että uusia rajoituspäätöksiä tehdään kunnissa alueellisen harkinnan perusteella. Pohjapäätökset tekee aluehallintovirasto (avi) ja kunnat tekevät tarvittavat lisäpäätökset.

Alueellinen koordinaatioryhmä päätyi suosittelemaan Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että kokoontumisia rajoitetaan kiihtymisvaiheen mukaisesti. Koordinaatioryhmä myös linjasi, että leviämisvaiheeseen siirtyneet pääkaupunkiseudun ulkopuoliset kunnat tekevät alueellisen harkinnan perusteella tarvittavat lisäpäätökset.

Pääkaupunkiseudun kuntia koskee tämän viikon perjantaista lähtien 12. syyskuuta saakka avin päätös, jossa on muuta Uuttamaata tiukemmat kokoontumisrajoitukset sekä asiakastilojen käyttöön liittyviä rajoituksia.

Koordinaatioryhmä ei suosittele tämän päätöksen laajentamista kaikkia Uudenmaan leviämisvaiheessa olevia kuntia kattavaksi.

– Tähän ratkaisuun päädyttiin, koska Uudellamaalla leviämisvaiheessa olevissa kunnissa on eroja epidemiatilanteen hallinnan ja kuormittavuuden osalta. Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on selkeästi huonoin. Muiden kuntien osalta tekemämme ratkaisu mahdollistaa rajoitusten paikallisen kohdentamisen ja alueellisen harkinnan, sanoo tiedotteessa kokouksen puheenjohtaja, HUSin vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä.

Lue myös: Avi korostaa: Lasten ja nuorten harrastustoimintaa ei ole kielletty pk-seudulla – mahdollista lähikontakteja välttäen

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut