Kiville ajanut alus hinattu Fortumin rantaan – Loviisan meripelastustehtävä ohi

Loviisan Myssholmenin saaren pohjoispuolella kiville ajanut vene on saatu hinattua Fortumin venesatamaan, ja meripelastustehtävä on päättynyt.

Kello 14.21 saadun hälytyksen mukaan neljä henkilöä oli merihädässä Hästholmenin eteläpuolisen saaren tuntumassa, kun vene oli karilla ja vettä vuoti jonkin verran sisään. Apuun tulivat ensimmäisenä Fortumin palokunnan veneyksikkö ja Valkon VPK:n yksikkö sekä myöhemmin myös pelastuslaitoksen Loviisan yksikkö ja merivartiovene Kotkasta. Hälytystietojen mukaan kaikilla neljällä oli pelastusliivit puettuna.

Illalla kello 17 aikoihin täsmentyneiden tietojen mukaan yksi turma-aluksessa mukana ollut oli loukkaantunut lievästi ja kuljetettu Valkon VPK:n veneellä Fortumin satamaan, jossa ambulanssi oli ollut vastassa ja tutkinut potilaan. Kiville ajanut vene kärsi pohjavaurioita, ja kuljetettiin pelastuslaitoksen Oillof-aluksen ja merivartioaluksen saattelemana satamaan.

Karilleajo sattui Småholmenin väylän lähistöllä paikassa, jossa väylä haarautuu ulkomerelle etelään ja Kasabergetin länsipuolitse sisäväylän suuntaan. Paikassa on usein aiemminkin sattunut karillajoja samalla kivelle.

Lue lisää: Neljä merihädässä Hästholmenin lähellä – vene kivillä ja vuotaa

Uutista täydennetty ja täsmennetty klo 17.10.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut