Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntojen leviäminen keskeytti Kuggomin rippileirin - sairastuneita jo 20

Rippileirin 35 osallistujasta jo 20 leiriläisellä on tartunta. Joukossa ei loviisalaisia.

Munkkiniemen seurakunnan rippileiri leirikeskus Kuggomissa jouduttiin lauantaina keskeyttämään useiden koronatartuntojen takia.

Loviisan kaupungin tiedotteen mukaan tartunnan saaneiden joukossa ei ole yhtään loviisalaista. Hygieniavarotoimien ansiosta myös altistuneita on loviisalaisten joukossa erittäin vähän. Asianomaisia on kaupungin mukaan tiedotettu tilanteesta.

Yhdellä rippikoulun osallistujista todettiin positiivinen tulos koronavirustestissä. Henkilö sai tiedon testituloksesta 31.7. Rippikoululeiri päätettiin keskeyttää välittömästi, kun tieto koronatartunnasta varmistui.

Maanantaihin, 2.8. mennessä yhteensä 13 leiriin osallistunutta on antanut positiivisen testituloksen, eli myös heillä on tartunta. Leirille osallistui yhteensä 35 henkilöä leiriläiset, apuohjaajat eli isoset sekä seurakunnan henkilökunta mukaan lukien.

Leirille osallistuneiden lähipiirille on tiedotettu altistuksesta ja leiriläiset on lähetetty kotiin. Ryhmän kanssa leirikeskuksessa mahdollisesti kontaktissa olleet henkilöt ovat tiedossa ja heihin on oltu jo yhteydessä. Altistuneiden joukossa oli myös loviisalaisia, joilla ei kuitenkaan ole todettu tartuntoja.

– Kun leiri alkoi, yhdelläkään osallistuista ei vielä ollut oireita. Leiri ehdittiin toteuttamaan kahta viimeistä päivää lukuun ottamatta, kertoi Kirkko ja kaupunki -lehti verkkosivuillaan.

Tartunnan saaneiden joukossa ei ole yhtään loviisalaista.

Jaana Iivonen, vs. perusturvajohtaja

Rippikoulun keskeisimmät oppimistavoitteet ehdittiin Munkkiniemen seurakunnan kirkkoherran Päivi Vähäkankaan mukaan käydä läpi ja rippikoulu voidaan katsoa suoritetuksi. Täten perheet voivat jo suunnitella syyskuussa järjestettäviä konfirmaatiojuhlia.

– Ennen konfirmaatiota on tarkoitus, että leirin pappi on yhteydessä nuoriin ja heille järjestetään yhteinen tilaisuus joko livenä tai etänä. Näin leirin keskeyttäminen ei jäisi viimeiseksi muistoksi siitä. Ajatukseni ovat nuorten ja heidän perheidensä luona, toivon heille voimia ja hyvää vointia., Vähäkangas sanoi.

Vanhemmat ovat suhtautuneet asiaan ymmärtäväisesti ja kaikki nuoret voivat olosuhteisiin nähden hyvin. Toivottavasti kukaan ei sairastu vakavammin, Vähäkangas sanoo.

– Ikävän tilanteen ainoa hyvä puoli on se, että tartunta todettiin jo leirin aikana.

–  Kaikki altistuneet ovat tiedossa eikä leiriläisillä ole ollut ulkopuolisia kontakteja, mikä auttaa minimoimaan jatkotartunnat, hän kertoi Kirkko ja kaupunki -lehdelle.

Lisätty 4.8. klo 17 tieto, että tartunnan saaneiden määrä on jo 10.