Taide | Pinkkiä arjen kiireisiin

Taiteilija haluaa muistuttaa, että jokapäiväisestä elämästäkin voi löytää ihmeellisiä ja kauniita asioita. Esimerkiksi metsässä kiemurteleva vanamo.

Strömforsin ruukin kolmannessa näyttelykierroksessa tällä kertaa teemana on luonto. Kotkalainen taiteilija Petra Osola kertoo, että muiden taiteilijoiden kanssa sattumoisin muodostunut näyttelykokonaisuus tuli onnistuneena yllätyksenä.

Osola kuvailee omian töitään värikkäiksi. Inspiraatio tulee konkreettissesta luonnosta, mutta maalausprosessin aikana aiheeseen tarttuu sadunomaisia piirteitä.

– Minä maalaan intuitiivisesti. Kun teoksen idea tulee, valitsen värit ja maalaan fiilispohjalta.

Tässä näyttelyssä jokaisessa maalauksessa on ollut konkreettinen idea, mutta välillä on kiva maalata vaan maalaamisen iloksi. Sellaiset työni ovat enemmän abstrakteja, Osola kuvailee.

Värienkin kanssa mennään paljon fiilispohjalta. Jos jokin ei näytä hyvältä, sitten maalataan päältä ja korjataan.

Vastapainoa harmaaseen arkeen

– Näissä töissä on paljon pinkkiä, Osola naurahtaa. Joskus mietin, että voiko taivas olla kokonaan pinkki, mutta jos se tuntuu sillä hetkellä hyvältä, minä teen niin.

Maalaustyyli on myös kokenut muutoksia viimevuosina. Osola on aloittanut akvarellien maalaamisesta, joista hän myöhemmin siirtyi akryyleihin. Tällä hetkellä kolmiulotteisten pintojen ja tekstuurin lisääminen teoksiin on keskeisessä osassa maalauksia.

Osola toi mukanaan luonnosta kerättyjä saniaisia tuomaan lisää ”konkreettista” luontoa näyttelytilaan. Galleriassa lentää samaan aikaan myös nuoria pääskysiä, jotka tuovat oman lisänsä luontoteemaan.

Taiteilija kuvailee itseään tunneherkäksi ihmiseksi, ja taiteessa tunteet yhdistyvät luonnon elementteihin. Usein töiden keskipisteenä ovat kukat.

Ihmeiden maailma näyttrly on avoinna 15. elokuuta saakka.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut