Osuuskunta LPOnetin toimitusjohtaja vaihtuu vuoden vaihteessa

Lähes 15 vuotta LPOnetiä johtanut toimitusjohtaja Gustaf Forsberg siirtyy uusiin haasteisiin.

LPOnetin toimitusjohtajana lähes 15 vuotta toiminut Gustaf Forsberg jättää paikkansa vuoden vaihteessa, ja osuuskunta on aloittanut uuden toimitusjohtajan haun. Mika Mykkänen

LPOnet on aloittanut uuden toimitusjohtajan haun nykyisen toimitusjohtajan Gustaf Forsbergin lopettaessa vuoden lopussa. Forsberg on toiminut LPOnetin toimitusjohtajana vuodesta 2007.

Syy Forsbergin lähtöön on LPOnetin tiedotteen mukaan täysin henkilökohtainen.

– Olen ollut LPOnetin toimitusjohtajana pitkän ajan, lähes 15 vuotta, ja minusta tuntui, että yhdellä ihmisellä ei riitä annettavaa tämän enempää.

– Lisäksi halusin tässä vaiheessa elämää vielä kokeilla jotain uutta, Forsberg kuvasi lähtönsä taustoja.

Gustaf Forsberg on siirtymässä uusiin tehtäviin, mutta hän ei voi vielä kertoa siitä enempää.

LPOnetin hallituksen puheenjohtaja Mats Lobbas kiittelee Forsbergin aikana LPOnetissä tehdyistä uudistuksista.

Hallitus on ollut tyytyväinen Forsbergin työpanokseen sekä tuloksiin.

Mats Lobbas, hallituksen puheenjohtaja

– Forsbergin toimitusjohtajakautena LPOnetissä on toteutettu onnistuneesti monia merkittäviä uudistuksia, kuten siirtyminen kupariyhteyksistä ja puhelinliiketoiminnasta selkeästi valokuiturakentajaksi ja verkkopalveluiden tarjoajaksi.

– Samoin LPOnetin toimintakulttuuria on Forsbergin johdolla kehitetty perinteisestä puhelinlaitoksesta selkeästi liikeyritysmäiseksi sekä moderniksi verkko- ja palveluyritykseksi, mikä on ollut hallituksen asettamana tavoitteena, kertoi Mats Lobbas.

– Hallitus on ollut tyytyväinen Forsbergin työpanokseen sekä tuloksiin ja jatkaa LPOnetin kehittämistä pääosin nykyisen strategian viitoittamalla tavalla, Lobbas totesi.

Uuden toimitusjohtajan hakuprosessi on jo käynnistynyt ja se tehdään sekä suorahaun että verkkoilmoittelun keinoin.

– LPOnet on hyvässä kunnossa ja mielenkiintoisessa vaiheessa oleva osuuskunta, joten tehtävä kiinnostaa varmaan monia. Lisäksi rekrytointia helpottaa jatkuva hyvä yhteistyö nykyisen toimitusjohtajan kanssa, Lobbas kertoi.

LPOnetin liikevaihto oli viime vuonna 4,4 miljoonaa euroa, jossa oli laskua 0,6 prosenttia. Liiketulos parani 4,3 prosenttia 456 000 euroon. Nettotulos oli 184 000 euroa.

Asiakasomisteisen osuuskunnan tärkeimpiin mittareihin kuuluvan jäsenmäärän kasvu kiihtyi edelleen viime vuonna. Se nousi noin kuusi prosenttia lähes 4 700:aan. LPOnetin valokuituverkon liittymämäärä kasvoi 8 prosenttia, ja kuituliittymiä oli vuoden lopussa yhteensä 5 885.

Vuonna 1931 perustetun osuuskunta LPOnetin palveluksessa on 27 työntekijää.

LPOnetillä on jo lähes 6 000 kuituliittymää

Haaga-Helia palkitsee LPOnetin tunnustuspalkinnolla

Porvoosta tuli LPOnetin suurin markkina-alue – korona kasvatti nopeiden yhteyksien kysyntää

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.