Kuntavaalit 2021 | RKP:n Otto Anderssonille valtuuston ja SDP:n Arja Isotalolle hallituksen puheenjohtajuus

Valtuuston puheenjohtajana jatkaa odotetusti RKP:n Otto Andersson ja hallituksen puheenjohtajaksi nousee SDP:n Arja Isotalo.

Esitykset Loviisan luottamushenkilöpaikkojen jaosta eivät näytä sisältävän mainittavia yllätyksiä, vaan valtuuston, hallituksen ja lautakuntien kärkipaikoilla jatkavat aiemmilta vuosilta tutut nimet.

Valtuuston puheenjohtajana jatkaa odotetusti kuntavaalien ylivoimainen ääniharava, RKP:n Otto Andersson. Valtuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi esitetään SDP:n Keijo Tähtistä ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Kokoomuksen Janne Lepolaa.

Kaupunginhallituksen kokoonpano näyttää muuttuvan hieman, kun kuuden kokeneen rinnalle hallitukseen nousee kolme kuntavaalien ensikertalaista. Paikoista neljä menee RKP:lle, kaksi SDP:lle, kaksi Kokoomukselle ja yksi Keskustalle.

Loviisan suurin puolue RKP esittää neljälle hallituspaikalleen Tom Liljestrandia, varalle Stefan Thesslund, Lotte-Maria Uutista, varalle Johanna Hinttaniemi ja Markus Sjöholmia, varalle Mikael Karlsson ja Agneta Alm, varalle Kerstin Häggblom. Vaalikauden puolivälissä Häggblom siirtyy varsinaiseksi jäseneksi ja Alm varajäseneksi. Tom Liljestradia esitetään hallituksen varapuheenjohtajaksi.

SDP esittää puolestaan hallitukseen Isotalon ja hänen varajäsenensä Meri Lohenojan lisäksi Satu Hämäläistä ja varajäseneksi Laura Hyppölää.

Kokoomus esittää hallituksen jäseniksi ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Mia Heijnsbroek-Wiréniä ja hänen varajäseneksi Irene Malmbergia sekä Petri Hakasaarta ja varajäseneksi Juha Karvosta.

Keskustan hallituspaikalle valtuustoryhmä ehdottaa Teemu Peräkylää ja hänen varajäseneksi Kari Hagforsia.

RKP esittää puheenjohtajapaikoilleen elinkeino- ja infrastruktuurilautakunnan puheenjohtajaksi Mikael Karlssonia, maaseutulautakunnan puheenjohtajaksi Stefan Thesslundia, hyvinvointilautakunnan puheenjohtajaksi Thomas Rosenbergia sekä kasvatus- ja sivistyslautakunnan ruotsinkielisen koulutusjaoston puheenjohtajaksi Kerstin Häggblomia.

Sosialidemokraatit esittää lisäksi rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtajaksi Veli-Matti Mettistä ja hänen varajäsenekseen Henry Laitista. Tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi Pasi Laihoa ja hänen varajäsenekseen Toni Paakkarista. Kasvatus- ja sivistyslautakunnan alaisen suomenkielisen jaoston puheenjohtajaksi SDP haluaa Jari Kekkosen ja hänen varajäsenekseen Veli-Matti Mettisen.

Kasvatus- ja sivistyslautakunnan varapuheenjohtajaksi SDP esittää Jari Kekkosta ja hänen varajäseneksi Veli-Matti Mettistä ja hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtajaksi Kalevi Lappalaista ja hänen varajäseneksi Toni Paakkarista. Muut SDP:n henkilövalinnat julkaistaan viimeistään kaupunginvaltuuston elokuun kokouksessa.

Kokoomus esittää kasvatus- ja sivistyslautakunnan puheenjohtajaksi Emmi-Liina Vakkuri-Johanssonia ja Katri Haverista perusturvalautakunnan puheenjohtajaksi

Keskusvaalilautakunta vahvisti Loviisan kuntavaalien tuloksen kesäkuun lopulla ja suoritti arvonnan niiden ehdokkaiden välillä, joilla oli ryhmittymän sisällä sama äänimäärä sekä niiden välillä, joilla on sama vertausluku. Valtuuston vahvistettu kokoonpano 1.8.2021 alkaen on seuraava.

Suomen ruotsalainen kansanpuolue

Andersson, Otto

Karlsson, Mikael

Liljestrand, Tom

Uutinen, Lotte-Marie

Thesslund, Stefan

Hinttaniemi, Jonna

Björkman-Nystén, Nina

Häggblom, Kerstin

Alm, Agneta

Hento, Miia

Karlsson, Kim

Rosenberg, Thomas

Sjöholm, Markus

Wide, Roger

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

Isotalo, Arja

Hämäläinen, Satu

Lappalainen, Kalevi

Kekkonen, Jari

Lohenoja, Meri

Laiho, Pasi

Tähtinen, Keijo

Kansallinen Kokoomus

Heijnsbroek-Wirén, Mia

Fellman, Annika

Lepola, Janne

Weckman, Pamela

Hakasaari, Petri

Mulli, Eero

Suomen Keskusta

Peräkylä, Teemu

Thomasson, Daniel

Hagfors, Kari

Pekkola, Katja

Perussuomalaiset

Parikka, Kirsti

Peltoluhta, Vesa

Vihreä liitto

Hurtta, Hanna

Raivio, Timo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut