Loviisa aloittaa alle 16-vuotiaiden koronarokotukset

Loviisan ja Lapinjärven asukkaiden koronarokotukset laajenevat koskemaan myös 12–15-vuotiaita henkilöitä, jotka sairautensa puolesta kuuluvat riskiryhmään. Loviisan kaupunki tiedotti asiasta perjantaiaamupäivänä.

Ajanvaraus näille nuorille riskiryhmäläisille avautuu tiistaina 27.7. kello 8.

Rokotukset tapahtuvat BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotteella. Se on tällä hetkellä ainoa Suomessa käytössä oleva koronarokote, jolla on ehdollinen myyntilupa 12 vuotta täyttäneille. Comirnaty on mRNA-rokote.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Näin toimit

Varaa ensisijaisesti aika Uudenmaan kuntien ajanvarauspalvelusta, www.koronarokotusaika.fi tai soittamalla numeroon 0444 555 360 arkisin kello 8–16.

Jos nuori ei halua tai hän ei kykene itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus.

Lisätietoja nuorten koronarokotuksista sekä huoltajan suostumuksen löydät Koronarokotusaika.fi-palvelusta, koronarokotusaika.fi/uudenmaan-asukkaille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut