Helsinki-Vantaan lentoaseman alueelle on tunkeuduttu luvatta – Seurauksena voi olla korvausvastuu, jossa ei ole kyse "pikkusummasta"

Itä-Uudenmaan poliisilla on tutkinnassa muutama tapaus, joissa Helsinki-Vantaan lentoaseman alueelle on tunkeuduttu luvatta. Poliisi tutki tapauksia muun muassa rikosnimikkeillä ilmailurikkomus ja vahingonteko.

– Lentoasema on turvavalvottu alue, joka on aidattu hyvästä syystä. Aitojen toiselle puolelle meneminen ilman lupaa on rikos, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen lentoaseman vastuukomisario Harri Vihola toteaa tiedotteessa.

Sama koskee Viholan mukaan myös lentoaseman turvatarkastuspisteitä.

– Niiden ohittaminen ilman lentoaseman turvatarkastuksessa työskentelevien henkilöiden tekemää virallista turvatarkastusta on ehdottomasti kiellettyä.

Pahimmillaan lentoaseman alueelle tunkeutuminen voi johtaa ilmaliikenneonnettomuusvaaraan. Myös turvatarkastuspisteen ohittaminen luvatta voi aiheuttaa poikkeustoimenpiteitä, jotka sitovat eri viranomaisresursseja pitkiksikin ajoiksi.

Vihola sanoo, että mahdolliset viivästykset lennoissa saattavat aiheuttaa korvausvastuun, johon nähden sakkorangaistus alkaa tuntua pikkusummalta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut