Neljä uutta tulokasta eläintarhaan – Korkeasaareen vuosien tauon jälkeen uhanalaisia takineja

Korkeasaaren eläintarha on saanut uusia asukkaita, neljä urostakinia tuli Helsinkiin viime viikon lopulla. Mari Lehmonen / Korkeasaari

Korkeasaaren entiseen hirvitarhaan on muuttanut neljä nuorta urostakinia, jotka olivat henkilökunnan mukaan heti kuin kotonaan ja tutkivat tarhaansa uteliaasti.

Takini on uhanalainen vuohieläimiin kuuluva laji. Korkeasaaren takinit ovat mishmitakineita, joita elää Bhutanissa, Assamissa, Myanmarissa sekä Kiinan Yunnan-provinssissa.

Helsinkiin takinit tulivat kuitenkin Saksan ja Tsekin eläintarhoista – kaikkiaan eurooppalaisissa eläintarhoissa elää reilut 150 takinia.

Korkeasaaressa asui takineja viimeksi noin seitsemän vuotta sitten. Tuolloin Korkeasaaressa syntyneitä takinikilejä muutti kasvettuaan muun muassa Ruotsiin ja Belgiaan. Nykyisellä poikamiesporukallakin on tärkeä rooli lajin suojelussa, vaikka kilejä Korkeasaaressa ei lähivuosina tullakaan näkemään.

– Takineilla, kuten useimmilla märehtijöillä, laumassa on yleensä vain yksi lisääntyvä uros ja useampia naaraita. Syntyvissä kileissä molempia sukupuolia on kuitenkin yhtä paljon. Tämän vuoksi meillä on tarve ylläpitää myös uroslaumoja, Korkeasaaren kuraattori Ulla Tuomainen kertoo eläintarhan tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Loviisassa sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.