Rajuja syytöksiä muusikoista julkaissut Punkstoo-vyyhti paisuu – "Satoja viestejä muutamassa tunnissa"

Kuvakaappaus Instagramissa julkaistavalta @punkstoo-tililtä. Kuvissa on ensimmäisenä sisältövaroitus, jossa kerrotaan viestin käsittelevän esimerkiksi seksuaalista häirintää, henkistä tai fyysistä väkivaltaa tai raiskausta.
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Helsingin Uutiset

Suomen punk-piirien seksuaalisesta häirinnästä, raiskauksista ja väkivallasta syytöksiä julkaissut Punkstoo-sivusto nousi maanantaina Suomen isoimpien puheenaiheiden joukkoon. Kuohuttavasta aiheesta käytyä keskustelua voi verrata elokuva-alan #metoo-ilmiöön.

Punkstoon Instagram-tilillä on julkaistu tämän ja viime viikon aikana noin 90 anonyymiä paljastusviestiä.

Tilin ylläpitäjät kertoivat viime yönä, että viestejä tulee enemmän kuin he pystyvät niitä käsittelemään.

– Tällä hetkellä @punkstoo-tilille tulee satoja viestejä muutamassa tunnissa. Olemme kiitollisia jokaisesta, mutta valitettavasti uhrien viestit uhkaavat jäädä muiden viestien jalkoihin. Helpottaaksenne meidän urakkaamme ja uhrien kuulluksi tulemista toivomme, ettette reagoi storeihimme tai tykkää lähettämistämme viesteistä, Instagram-tilillä julkaistussa viestissä kerrotaan.

Lukuisia ihmisiä ja tapahtumia koskevat viestit on julkaistu anonyymeinä ja niistä on häivytetty nimiä. Viesteistä voi kuitenkin päätellä, että ne on kohdistettu esimerkiksi Pää kii -yhtyeen laulaja-kitaristi Teemu Bergmaniin. Hänen asianajajansa Hannu Kaitaluoma vahvisti eilen Ilta-Sanomille, että tilin kertomuksia on yhdistetty juuri Bergmaniin.

Teemu Bergman pahoitteli maanantaina Facebookissa "huonoa ja välinpitämätöntä käytöstä".

– Törkeät minua vastaan esitetyt rikossyytteet kuitenkin kiistän, Bergman kirjoitti.

Hannu Kaitaluoma kertoi eilen STT:lle, että hänen tietoonsa ei ole tullut Bergmania vastaan nostettuja rikosilmoituksia. Hän on pohtinut Bergmanin kanssa oikeusjutun nostamista.

 – Kunnianloukkaus-nimikkeestäkin on puhuttu, mutta mitään päätöksiä ei ole tehty. Vaikuttaisi ylipäätään olevan aika vanhoja asioita, Kaitaluoma kertoi STT:lle.

Bergman kertoi maanantaina Facebookissa, että Pää kii -yhtyeen kaikki keikat on peruttu. Muun muassa Espoossa ensi vuonna järjestettävä Ehdottoman maanalaista -festivaali kertoi peruneensa yhtyeen keikan.

Eilen Punkstoo-sivulla kerrottiin olevan 10 000 seuraajaa. Tiistaiaamuna luku oli yli 17 000.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Loviisassa sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.