Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Asuntomessut | GR Group Oy valittu rakentamaan kelluvat talot Loviisaan

Loviisan asuntomessujen kelluvien talojen rakentajaksi on valittu suomalainen GR Group Oy, joka rakentaa meren päälle CLT-rakenteisia kelluvia omakotitaloja.

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen tiedotteen mukaan Loviisan kaupungilta toivottiin jo kaavoitusvaiheessa kaavaa, joka mahdollistaisi kelluvan rakentamisen.

Kuningattarenranta on messutiedotteen mukaan alueena mitä mainioin, jonne kelluva asuminen istuu kuin piste i:n päälle. Pitkin matkaa kiinnostus kelluvien talojen suunnitelmiin ja projektin kehittymiseen kaavasta kohti toteutusta on ollut huomattava.

– Asuntomessut haluaa olla kokeilu- ja kehityspaikka uusille asumisen ratkaisuille. Kelluva rakentaminen on mielenkiintoinen teema.

– Olemme iloisia, että Suomesta löytyi sopiva toteuttaja tälle uudelle ratkaisulle, ja että konseptia viedään eteenpäin ja syntyy uutta. On nähtävissä, että ihmisiä kiinnostavat asunnot veden äärellä ja jopa päällä, kertoo projektijohtaja Timo Koskinen Suomen Asuntomessuilta.

Projekti herätti monien tahojen mielenkiinnon jo tonttihaun aikana. Hakemusten joukosta rakentajaksi valikoitui GR Group Oy Ltd. Yritys on suomalainen puurakentamiseen ja ekologiseen rakentamiseen erikoistunut rakennusliike.

– Tavoitteenamme on nostaa Loviisan kelluvan asuntoalueen myötä suomalaisen puurakennusosaamisen näkyvyyttä ja laajentaa ihmisten näkemystä ekologisen ja modulaarisen rakentamisen mahdollisuuksista.

Olemme iloisia, että Suomesta löytyi sopiva toteuttaja tälle uudelle ratkaisulle.

Timo Koskinen, Suomen Asuntomessut

– Ekologinen rakentaminen ei tarkoita rakentamisen laadusta tinkimistä, vaan päinvastoin se mahdollistaa kansainväliselläkin laatustandardilla katsottuna erittäin laadukkaan, tyylikkään sekä terveellisen asumisen lopputuloksen. Teemme kelluvien talojen alueesta kokonaisuuden, mistä kaikki voivat olla ylpeitä, lupaili toimitusjohtaja Olli Ala-Kojola GR Group Oy Ltd:stä asuntomessujen tiedotteessa.

GR Group Oy Ltd:n suunnitelmissa on rakentaa Loviisaan CLT-rakenteisia kelluvia omakotitaloja, jotka ovat huoneistoalaltaan 72,5–135 neliömetriä. Taloja voi asukkaan toiveiden mukaisesti myös räätälöidä, joten jokaisesta kodista tulee uniikki.

– Odotan mielenkiinnolla tämän projektin etenemistä, kuten kaikkia muitakin upeita projekteja täällä Kuningattarenrannalla. Asuntomessuille Loviisaan 2023 on rakentumassa uusia ja innovatiivisia asumismuotoja, iloitsee projektipäällikkö Niina Okkonen Loviisan kaupungilta.

Loviisan Kuningattarenrantaan kaavaillut kelluvat talot kiinnostavat

Kelluvaa asumista aletaan tehdä tutuksi – kiinnostuneita rakentajia odotellaan

Asuntomessualueelle rakennetaan puutarhuri Robert Jordaksen ideoima kasvihuonetalorivi

Tärkeä osavoitto asuntomessuille

Asuntomessutonteista ennätysmäinen kysyntä - 35 tontista tuli peräti 43 hakemusta.