Venefestivaalin tähtenä tuikkii Redrama–luvassa musiikkia, merellistä tunnelmaa ja purjeveneitä

Musiikkia, ystäviä, merellistä tunnelmaa, ruokaa ja juomaa sekä tietenkin purjeveneitä on luvassa lauantaina 17. heinäkuuta Loviisan Laivasillalla. Sitä tarjoaa perinteinen ja kesän kohokohdaksi muodostunut Small Ships Race -venefestivaali purjehduskilpailuineen.

Tapahtuma toteutuu tutussa, mutta hieman parannetussa formaatissa koronakesän 2020 jälkeen.

Laivasillan kesän ykkösfestivaalin tähtenä tuikkii tänä vuonna Redrama.

– Hänellä on tunnin show kello 21 alkaen, tapahtuman projektipäällikkö Anita Laakso kertoo.

Musiikkiin ja esiintymisaikatauluihin on myös kiinnitetty huomiota. Päällekkäisyyksiä ja hiljaisia hetkiä ei pitäisi olla. Musiikista pääsee nauttimaan, kunhan vain viitsii siirtyä esiintymispaikasta toiseen Laivasillalla.

– Kello 16 saakka alueelle on ilmaista tulla. Sen jälkeen portit suljetaan ja meillä on kymmenen euron sisäänpääsy, joka on mielestäni halpa, kun katsoo ohjelmaa, Laakso sanoo.

Järjestäjät toivovat, että jokainen miettii muita venefestivaalin kävijöitä varustautumalla kasvomaskein ja huolehtimalla turvaetäisyyksistä. Väljyyttä on haettu myös ottamalla osa parkki-alueesta festivaalin tapahtuma-alueeksi. Anniskelu loppuu alueella kello 24 ja musiikki kello yhdeltä yöllä.

Klassisten purjeveneiden ystäville riittää nähtävää aamupäivästä lähtien.

– Ensimmäinen lähtö tapahtuu Laivasillan edustalla kello 11. Siihen osallistuu klassiset veneet eli niin sanotut talonpoikaisveneet ja Göteborgin ekat. Heidän jälkeensä lähtee E- ja Zoom-jollat, joita purjehtii ÖNS:in juniorit. Tullisillalta lähtevät samaan aikaan köliveneet eli isommat purjeveneet, jotka purjehtivat vain yhden lähdön, Small Ships Race -purjehduskilpailun kilpailupäällikkö Svante Ah l roth kertoo.

– Köliveneiden maali on päälaiturin edessä.

Klassisten veneiden, Göteborgin ekojen ja jollien toinen lähtö starttaa Laivasillalta kello 13.30. Palkinnot jaetaan kello 18.

Klassiset veneet ja Göteborgin ekat purjehtivat perinteistä kolmiorataa reitillä Laivasilta, Dunkahäll, Sahaniemi ja kääntyvät takaisin kohti Laivasiltaa. Jollat purjehtivat kolmioradan Laivasillan edustalla.

– Köliveneet purjehtivat Laivasillalta Svartholmaan ja takaisin, Ahlroth kertoo.

Tarkoituksena oli käyttää kilpailussa uutta FinRating-tasoitusjärjestelmää, mutta vielä tällä erää käytössä on LYS-tasoitus. Syynä on se, että kaikilla venetyypeillä ei ole vielä uutta tasoitusta haettuna.

– Suomessa Avomeripurjehtijat (Finnish Offshore Racing Association) antavat sen luvun.

Hän ei uskalla vielä arvioida tarkkaan osallistujamääriä.

– Normaalistihan näihin ei tule ilmoittautumisia etukäteen. Ne tehdään usein paikan päällä kilpailun aamuna.

Ennakko-odotukset ovat, että klassisia veneitä osallistuu toistakymmentä, jollia on tämän tiedon mukaan mukana 3 – 4 ja köliveneitä nähdään vesillä seitsemän.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut