Kymi Sinfonietta saa uuden toimitusjohtajan – "Lähden suurella innolla luotsaamaan kohti koronahaasteiden jälkeistä aikaa"

Mikko Leppänen lähtee luotsaamaan Kymi Sinfoniettan koronahaasteiden jälkeistä aikaa. Arkistokuva. Tommi Mattila

Kymenlaakson Orkesteri Oy, eli Kymi Sinfonietta saa uuden toimitusjohtajan. Toimitusjohtaja Riikka Luostarinen ilmoitti päättävänsä työnsä 8. huhtikuuta syyskauden alussa 2021.

Yhtiön hallituksen kokouksessa uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin Mikko Leppänen, 38. Hän aloittaa yhtiön palveluksessa elokuun puolessa välissä ja toimitusjohtajana syyskuun alusta alkaen.

Leppänen siirtyy Sinfoniaorkesteri Vivon intendentin tehtävästä. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Arts Management -koulutusohjelmasta ja kauppatieteiden kandidaatiksi Helsingin kauppakorkeakoulusta.

Taidemusiikin parissa Leppänen on aiemmin työskennellyt muun muassa Sysmän Suvisoitto- ja Musiikin aika -festivaalien toiminnanjohtajana. Ennen kulttuurialalle siirtymistään hän työskenteli kansainvälisissä markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä.

– Kymi Sinfoniettan toimitusjohtajuus on Suomen orkesterikentässä ainutlaatuinen ja äärimmäisen mielenkiintoinen tehtävä, jossa pystyn yhdistämään sekä taidehallinnon että kauppatieteellisen osaamiseni. Kymenlaakson oma orkesteri on taiteellisesti korkeatasoinen ja monenlaisiin toteutuksiin kykenevä orkesteri, jota lähden suurella innolla luotsaamaan kohti koronahaasteiden jälkeistä aikaa, kertoo tuleva toimitusjohtaja Mikko Leppänen tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.