Loviisan kaupunginvaltuusto päätti kautensa nykyisellä kokoonpanolla viime keskiviikkona ja avasi toiveiden tynnyrin vielä kerran.
Kokoomus esitti valtuustoaloitteessaan, että liikuntahalli-investointi aikaistettaisiin vuoteen 2025 ja siihen tarvittavat rahat varattaisiin jo ensi vuoden talousarvioon. Aloitteen mukaan investoinnin lykkääminen ei tuo kaupungille taloudellista hyötyä korottomien lainojen aikoina. Paras paikka olisi Kuningattarenranta.
Kokoomuksen näkemys on, että investointi voisi vahvistaa entisestään uutta asuinaluetta.
– Olisi tärkeää myös hyödyntää liikuntahallin tuomaa lisäarvoa markkinoinnissa ja voida esitellä Loviisaa parhaalla mahdollisella tavalla.
Investoinnilla nähdään olevan merkitystä myös koululaisille, jotta opetussuunnitelman mukaista opetusta voidaan järjestää ja tarjota tarkoituksenmukaiset tilat.
Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja oli Mia Heijnsbroek-Wirén. Lisäksi sen olivat allekirjoittaneet Janne Lepola ja Juha Karvonen.
RKP suuntasi omassa aloitteessaan katseet kiinteistöhoitoon, johon vaaditaan tehostamista ja järkiperäistä järjestelmällisyyttä.
– Viime vuosien näkyvimmät ongelmat ovat esiintyneet arvokiinteistöissä, joilla on suojelustatus, Loviisan Seurahuone ehkä näkyvimpänä, aloitteessa todetaan.
Esimerkeiksi huonosta hoidosta ja kokonaisuuden hallinnasta nostetaan koulu- ja päiväkotikiinteistöistä Haddomin koulu ja paiväkoti Villekulla.
Aloitteessa esitetään myös, että kaupunki avaisi sähköpostiosoitteen tai sähköisen palvelun, jonne asukkaat voivat ilmiantaa epäkohtia kiinteistöissä.
Ensimmäiset allekirjoittajat Mia Aitokari, Thomas Rosenberg ja Nina Björkman-Nystén esittävät, että kaupungin kaikista kiinteistöistä tehdään kartoitus kiireellisessä aikataulussa.
Sen jälkeen laaditaan aikataulu, josta käy ilmi kiinteistöjen ennakoiva hoito.
– Kartoitus on julkinen asiakirja, jota pidetään näkyvillä kaupungin kotisivuilla ja johon päivitetään säännöllisesti suunnitellut ja tehdyt toimenpiteet.
SDP:n valtuustoryhmä puolestaan esitti, että kaupunki kartoittaa kaupunkipyörätoimijat, sijoituspaikat ja yhteistyökumppanit ja hankkii kaupunkipyörät jo tänä kesänä.
– Kaupunkipyörät ovat ympäristöystävällinen ja hyvä lisä liikkumiseen, niitä voi käyttää asukkaat ja turistit.
Kaupunkipyöriin voi ottaa yhteistyökumppaneiksi esimerkiksi paikallisia yrittäjiä.
Ensimmäinen allekirjoittaja oli Pertti Lohenoja. Lisäksi allekirjoittajina olivat Arja Isotalo, Jari Kekkonen, Kalevi Lappalainen, Keijo Tähtinen, Daniel Hannus, Pasi Laiho ja Satu Hämäläinen.