Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VR palauttaa 56 koronan karsimaa junavuoroa kaukoliikenteeseen kesäkuun loppuun mennessä

VR palauttaa liikenteeseen junavuoroja, joita se vähensi korona-ajan hiljaisen kysynnän takia.

Kysynnän lisääntyessä VR palautti vuoroja keväästä lähtien. Kesäkuun loppuun mennessä lisätään 56 junavuoroa.

Tulevien viikkojen aikana lähes kaikki karsitut junavuorot palautuvat liikenteeseen.

– Kaukoliikenteessä on kesäkuun lopusta lähtien yli sata vuoroa enemmän kuin muutamia kuukausia sitten, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola tiedotteessa.

Kaikki lisättävät vuorot ovat jo myynnissä VR:n myyntikanavissa. Kotimaan kaukoliikenteen päiväjuniin ja VR:n lähiliikenteeseen voi tällä hetkellä ostaa lippuja 15. elokuuta saakka. Yöjunalippuja voi ostaa 11. joulukuuta asti.

VR seuraa jatkuvasti myös junavuorojen täyttöasteita ja lisää niihin vaunuja mahdollisuuksien mukaan matkustajamäärien noustessa.

– Jos haluaa matkustaa mahdollisimman väljästi, kannattaa valita junavuoro ruuhka-aikojen ulkopuolelta. Ruuhka-aikoja ovat arkiaamut, iltapäivät, perjantai-illat sekä sunnuntai-illat. Matkustusväljyyden voi varmistaa myös varaamalla hytin omaan käyttöön, viereisen istumapaikan tyhjäksi tai Ekstra-luokan paikan, jossa viereinen tyhjä paikka kuuluu aina hintaan, kertoo Simola.

Juhannuksen junissa on vielä tilaa. Suosituimmat juhannuksen matkustuspäivät ovat torstai 24. kesäkuuta ja sunnuntai 27. kesäkuuta. Juhannuspäivä on sen sijaan erityisen rauhallinen matkustuspäivä.

Juhannuksen päiväjunien varausasteet ovat keskimäärin vielä matalia ja junissa on hyvin tilaa. Eniten junamatkoja on varattu juhannuksen aikana Helsingin ja Tampereen, Helsingin ja Turun sekä Helsingin ja Oulun välille.

Väylävirasto teettää juhannuksena ratatöitä eri puolilla Suomea. Niistä johtuen junaliikenteessä on jonkin verran poikkeusaikatauluja ja linja-autoilla korvattavia junavuoroja.