Salamanisku sytytti saunarakennuksen palamaan Loviisassa – sivullisten ripeä toiminta pelasti suuremmilta tuhoilta

Loviisassa syttyi toinenkin palo todennäköisesti salamaniskusta. Saunarakennus syttyi palamaan Myllylahdentiellä Svartholman linnakesaarekkeen huoltolaiturin lähistöllä.

Kolmen jälkeen Loviisaan iski raju ukonilma ja rakeita tuli taivaan täydeltä.

Lähistöllä olleet vesiskoottereilla ajelleet henkilöt menivät sateelta suojaan Svartholmenan saarelle, ja huomasivat vastarannalla savuavan ja että savunmuodostus vain yltyi.

Avun hälyttämisen lisäksi he alkoivat sammuttamaan paloa jauhesammuttimella ja vesiämpäreiden avulla. Myös lähistöllä olleet mökkinaapurit kiirehtivät auttamaan sammutustöissä. He saivat palon rajattua niin, ettei tuli levinnyt. Palo jäi kuitenkin kytemään kattorakenteisiin, jota palokunnat joutuivat moottorisahalla avaamaan.

Saunarakennus oli noin kolme kertaa neljä metriä, ja sen löylyhuone ja sähköjärjestelmät tuhoutuivat kokonaan. Lähellä ollut päärakennus säästyi.

Paikalle kiirehti yhteensä viisi pelastuslaitoksen yksikköä yksikköä. Myös ambulanssi tulee aina varmuuden vuoksi paikalle, kun ei voi olla varma, onko salamaniskussa tullut henkilövahinkoja.

Salama iski useampaan paikkaan Loviisassa, josta aiheutui kaksi tulipaloa. Toinen palo syttyi Kämpholmen saarelle, jossa oli ensitietojen mukaan keskisuuri rakennuspalo ja myöhemmin keskisuuri maastopalo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut