Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mökkilomalle ilman kantamuksia

Matkailu: Kaunissaaren lomakylä kukoistaa ja vetää väkeä Mustikkaan.

Tänä kesänä 2-vuotisjuhlia nykyisten omistajien johdolla viettävä Kaunissaaren lomakylä on noussut uuteen kukoistukseensa. Kymmenen kevythirsimökkiä ovat kuin hotellihuoneita.

Tontilla on lisäksi grillitupa, saunarakennus ja kahvila Mustikka.

Majoitusta löytyy viidessä mökissä kahden hengen huoneina ja viidessä mökissä 3-4 hengen huoneina. Mökeissä ei ole keittomahdollisuutta, aamiaisen ja muut ruokailut saa nauttia terassilla tai valoisan katoksen alla.

– Asiakkaat ovat nauttineet, kun tänne voi tulla ilman mökille tyypillisiä kantamuksia. Meillä on kaikki, mitä mökkielämään tarvitsee, kertoi yrittäjä Tommi Hevossaari.

Saaren puolivälissä itään avautuvalla rannalla kasvaa pitkää mäntyä, metsä kohoaa hiekkarannalta upeasti.

Pihalla vastaan tulee seitsemän kuukauden ikäinen Maremmano rodun koira Uno. Se haistaa, että takin taskussa on ollut nameja koirille, mutta ei valitettavasti tällä kerralla. Tämä upea valkoinen laumanvartija seikkailee pihassa, käy välillä uimassa ja taas tervehtimässä, eikä lähde mihinkään, koska on kuitenkin tehtävä.

Saaren miehetkin ovat alkaneet käydä paljon ”mustikassa”.

Tommi Hevossaari Isäntä

Pariskunta Tommi ja Kirsi ostivat Kaunissaaren paikan ja nyt käynnistyy kolmas kesä. Tontti on kunnalta kolmenkymmenen vuoden vuokrasopimuksella.

– Enemmän elämäntapana, yritetään pitää paikka rauhallisena, totesivat.

Heillä on talo Kotkassa, mutta talvikin meni Kaunissaaressa. Aiemmin he ovat pyörittäneet kahvila Segeliä Meriniemen rannassa ja nyt puretussa Pohjola-talossa.

Vanhat mökit on purettu ja siistitty sisältä ja ulkoa. Kaikki eristeet ja katot on kunnostettu. Terassit on laitettu pihapiiriin.

He haluavat rauhallista elämäntapaa, siksi paikka on ollut jo ennen pandemiaa iltaisin auki vain kello 22:een.

– Kun täällä soi viimeinen biisi, porukka siirtyy Majalle, jotka haluaa.

Heillä on kahden saunan lisäksi tarjota asiakkaille luonnosta nauttimista, lentopallokenttä, jooga-lava, upea uimaranta, hyvää ruokaa ja kesälauantaisin elävää, akustista musiikkia.

– Suolaiset ja makeat tehdään kaikki itse. Saarelaisetkin saavat meiltä tuoretta leipää, karjalanpiirakoita ja muuta itse tehtyä ympäri vuoden. Me taas ostamme kalastajilta kalaa.

Kesäkauden avajaiset on 12. kesäkuuta. Akustisena solistina on Pepe Ahlqvist. Muita kesän esiintyjiä ovat muun muassa Pelle Miljoona, Veeti Kallio ja Sami Saari.

Juhannuksena tulee olemaan irlantilaista musiikkia perjantaina ja lauantaina. Esiintyjät löytyy heidän facebook–sivulta tai Kauniisaaren verkkosivulta.

– Kisastudiot lätkään ja futikseen on tietenkin myös kesän ohjelmassa.

Heidän aloittaessaan ensimmäisenä toukokuuna, veneilijät löysivät heidän saunansa.

– Sen jälkeen eivät veneilijät enää olekaan päässeet Kaunissaareen sataman ongelmien takia.

Myös saarelaiset ovat löytäneet heidät.

Mökkien vuokraajista 80 prosenttia tulee pääkaupunkiseudulta. Lisäksi isompia määriä asiakkaita on ollut Raumalta, Joensuusta, Lahdesta ja Lappeenrannasta.

– Viime vuonna heinä-elokuu oli ihan täynnä.

Lupaavalta näyttää tämänkin kesän varaustilanne.

Cafe Mustikka on brändäytynyt maineeltaan hienosti. Etenkin ruoka on maineessa.

– Viime vuonna kerran ihmisiä tuli lauttarannasta jonossa ihan vaan syömään. Tänä vuonna keittiön kapasiteettia on lisätty, että Mustikka voi vastata näkäisten kutsuun.

Heillä on visio kehittää paikkaa omaan tahtiinsa. Hyvä on ollut tahti ja saarelaisetkin ovat sen hyväksyneet.

– Saaren miehetkin ovat alkaneet käydä paljon ”mustikassa”. Emännät muistuttelevat jo, että pitäisi ottaa ämpärikin mukaan.

Mustikka nimi tuli heille kahvilan nimeksi mieleen, ennen kuin tajusivat, miten paljon kiinteistöllä on mustikkaa mökkien välissä ja ympärillä.

Mustikkaan kannattaa lähteä kauempaakin.