Sina Raselan kolmas reservin ylennys tuli "ihan puskista" –  Katso ketkä itäuusmaalaiset ovat ansioituneet lippujuhlapäivänä

Porvoolainen Sina Rasela on tänään puolustusvoimain lippujuhlan päivänä ylennetty reservin kapteeniluutnantiksi. Merivoimien sotilasarvo vastaa maa- ja ilmavoimien kapteenia.

Kyseessä on 2004 Upinniemessä merivoimien palvelukseen astuneen Raselan kolmas ylennys reservissä.

– Olen käynyt säännöllisesti kertausharjoituksissa, vähintään kerran vuodessa. Aina kun käsky on käynyt. Koronan ja äitiyslomani takia tämä ylennys tuli kyllä ihan puskista, Rasela naurahtaa.

Porvoolaiselle nuorelle naiselle varusmiespalveluksen suorittaminen oli haave siitä lähtien kun se tuli Suomessa mahdolliseksi. Hän meni inttiin heti lukion jälkeen ja tavoitteena oli maanpuolustuskorkeakoulu ja sotilasura.

– Näin ei kuitenkaan käynyt, elämä ja rakkaus veivät toisaalle. Muutimme nykyisen mieheni kanssa Turkuun ja hain ja pääsin Åbo Akademiin diplomi-insinöörilinjalle, Rasela kertoo.

Sina Rasela pääsi valmistuttuaan töihin Borealikselle. Hän on ollut Kilpilahdessa toimivan suuryrityksen palveluksessa kymmenen vuotta ja edennyt monipuolisten tehtävien kautta muovituotannon jatkuvan parantamisen päälliköksi.

Elämä ja rakkaus veivät toisaalle.

Maanpuolustus jäi kuitenkin tärkeäksi harrastukseksi. Raselan mielestä varusmiespalvelus ja etenkin merivoimien RUK olivat todella hyvää koulutusta myös siviilielämän johtamista varten.

– Kun kohtaa upseerikokelaana uuden joukon, joka pitää saada suorittamaan tehtävä mahdollisimman hyvin, vaaditaan paineensietokykyä ja itsensä likoon laittamista. Sitä tarvitaan työelämässä, Rasela arvioi.

Rasela on aina ollut liikunnallinen ja pitänyt huolta kunnostaan, hän on vuosien varrella esiintynyt Uusimaan sivuilla myös triathlonistina.

– Kova kunto oli yksi motivaattori lähteä varusmiespalvelukseen. Reserviläisenä katson myös velvollisuudekseni pysyä kunnossa, se auttaa kaikessa tekemisessä ja johtamisessa.

Reservin ylennys on Raselalle kunnianosoitus – arvostus hyvin tehdystä työstä ja vertautuu täysin isoihin onnistumisiin varsinaisella työuralla.

Tieto

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän ylennykset

Tasavallan presidentti on ylentänyt seuraavat itäuusmaalaiset reservin upseerit:

Kapteeniksi: Törmänen Jarkko Juhani August Loviisa, Vainioranta Mikko Niilo Tapani Sipoo.

Kapteeniluutnantiksi: Rasela Sina Katarina Porvoo.

Yliluutnantiksi: Fält Tapio Mikael Loviisa, Laaksonen-Eränkö Paavo Kalervo Sipoo, Laisi Tapio Juhani Porvoo, Pekkola Reko Olavi Myrskylä, Puukko Arno Pietari Porvoo, Strandström Mikael Wilhelm Sipoo.

Luutnantiksi: Koistinen Kai Kalevi Sipoo, Koivunen Sakari Matias Sipoo, Nyman Carl Filip Porvoo.

Uudenmaan aluetoimiston päällikkö on jakanut seuraavat aliupseeri- ja miehistöylennykset:

Ylivääpeliksi: Kymäläinen Petri Juhani Myrskylä.

Vääpeliksi: Paakkarinen Toni Seppo Tapani Loviisa, Siekkinen Marjut Kristiina Porvoo, Vänttinen Marcus Lars Mikael Porvoo.

Ylikersantiksi: Ojanperä Miika Juhana Porvoo, Roberts William Ferdinand Charles Porvoo, Salmi Juho Santeri Porvoo, Särssi Lari Sakari Porvoo.

Kersantiksi: Lehtonen Anttoni Manu Juhani Pornainen, Mattila Miikka Hannu Kristian Pornainen, Räisänen Teemu Juhani Porvoo, Sederholm Sebastian Karl Ludwig Porvoo.

Alikersantiksi: Halonen Janne Matias Porvoo, Pirttinokka Riku Salomon Porvoo, Päivärinta Ari Petteri Porvoo.

Korpraaliksi: Arola Matti Johannes Loviisa, Orava Pauli Heikki Aleksanteri Porvoo, Snellman Patrik Alexander Loviisa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut