Hälytys | Maastoa paloi rakennusten lähellä Hagabölessä

Useita Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen yksiköitä hälytettiin maanantaina kello 12.15 Hagabölentielle entisen Pernajan alueella, jossa maastoa oli syttynyt palamaan.

Asukkaat olivat tyhjentäneet maastopaloon kaksi sammutinta sekä jatkaneet sammutusta puutarhaletkulla ja onnistuneet hillitsemään palon leviämistä. Maasto oli liekeissä useiden rakennusten välissä, joten riski leviämisestä oli suuri.

– Asukkailta oli todella hyvin tehty alkusammutus, jolla saivat estettyä palon leviämisen, kehui paloesimies Roger Nybom Loviisan pelastuslaitokselta. Palanut alue oli noin 20 kertaa 20 metrin laajuinen. Lähin rakennus oli noin 50 metrin päässä.

Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi palopesäkkeiden jälkisammutus ja -raivaus. Paikalle hälytetystä kuudesta yksiköstä kolme ehti perille saakka. Loput käännytettiin takaisin asemillensa.

Palo oli ilmeisesti saanut alkunsa puulämmitteisestä pihagrillistä, jota oli käytetty sunnuntaina. Grilli oli Nybomin mukaan asianmukaisesti suojattu, mutta ilmeisesti siitä oli päässyt silti kipinä rutikuivaan maastoon.

Asukkailta hyvin tehty alkusammutus.

Roger Nybom, paloesimies.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut