Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kustannustuen kolmas hakukierros käynnistyi – myös messujen järjestäjät ja liiketoimintaa harjoittavat yhdistykset voivat hakea tukea

Kustannustuen kolmas hakukierros alkoi tämän viikon tiistaina. Hakuaika jatkuu 23. kesäkuuta asti, tiedottaa Valtiokonttori.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä joustamattomista kustannuksista ja palkkakuluista.

Tavoitteena on tukea yritysten toiminnan jatkuvuutta ja vähentää konkurssiin ajautuvien yritysten määrää.

Tuen saamiseksi yrityksellä on oltava y-tunnus, sen liikevaihto on laskenut yli 30 prosenttia korona vuosi ja sillä on tukikaudella vähintään 2 000 euroa hyväksyttäviä kustannuksia.

Kustannustuen kolmannella kierroksella tukeen on tehty muutoksia, joilla tukea voidaan myöntää entistä joustavammin erityisesti yksinyrittäjille ja pienyrityksille, Valtiokonttori tiedottaa.

Yksinyrittäjät ja pienyritykset ovat aiemminkin voineet hakea kustannustukea, mutta edellisillä hakukierroksilla on havaittu, että pienimpien yritysten kustannustukihakemuksista on hylätty suuri osa. Pääsyy tukihakemuksen hylkäykselle on ollut tuen jääminen alle 2 000 euron alarajan.

Yhtiömuodolla ei ole merkitystä tuen saamiselle. Yritysten lisäksi säätiöt ja yhdistykset, joilla on liiketoimintaa, voivat hakea tukea.

Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta.

Valtioneuvosto antoi viime viikolla asetuksen toimialoista, jotka voivat hakea tukea ilman lisäperusteluja. Toimialojen liikevaihto on laskenut vähintään kymmenen prosenttia marras-helmikuun aikana.

Kustannustuen kolmannella hakukierroksella toimialoja on 180, kun toisella hakukierroksella niitä oli 220. Toimialoihin kuuluvat nyt esimerkiksi matkatoimistot ja -järjestäjät, messujen ja kongressien järjestäjät, hotellit ja muu majoitustoiminta, ravintolat sekä kulttuuri- ja viihdetoiminta.