Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loviisaan toimitetaan mRNA-rokotteita – etusijalla 18–64-vuotiaiden riskiryhmien tehosterokotukset

Toukokuusta lähtien myös 65–69-vuotiaille voidaan antaa Pfizer Biontechin sekä Modernan rokotetta, eli mRNA-rokotteita. Linjauksen on tehnyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Tämän ikäryhmän asukkaille Loviisassa ja Lapinjärvellä käytetään Modernan rokotetta, mikäli rokotettava haluaa käyttää mRNA-rokotetta. Loviisaan tulee jatkossa myös Pfizer Biontechin rokotetta. Asiasta ilmoitti rokotetoimituksia Uudellamaalla hallinnoiva Hus Apteekki.

– Meille toimitetut määrät ovat aluksi pienet, ja ovat toistaiseksi ensisijaisesti tarkoitettu 18–64-vuotiaiden riskiryhmien tehosterokotuksiin. Emme valitettavasti voi vielä tarkkaan sanoa, mistä alkaen pääsemme rokottamaan heitä, jotka haluavat vaihtaa rokotusvalmistetta ja peruvat jo varattua rokotusaikaa, Loviisan kaupunki tiedottaa.

Erityisesti mRNA-rokotteiden saatavuus on parantunut ja paranee edelleen tulevien viikkojen aikana. 65–69-vuotiaat ihmiset voivat halutessaan saada mRNA-rokotteen noin viikosta 18 eli toukokuun alusta lähtien.

– Siinä vaiheessa valtaosa ikääntyneistä ja sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvista henkilöistä on saanut rokotuksen. Pienemmillä paikkakunnilla tämä voi toteutua mRNA-rokotteiden saatavuuden vuoksi hieman myöhemmin, toteaa THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio tiedotteessa.

Ne 65 vuotta täyttäneet, jotka ovat saaneet ensimmäisenä rokoteannoksena Astra Zenecan rokotetta, saavat ensisijaisesti myös toisella rokotuskerralla AstraZenecan rokotetta.