Helikopteri kuvaa sähkölinjoja Loviisan seudulla

Lentokuvaukset Kymenlaakson Sähköverkon alueella käynnistyvät.

Kymenlaakson Sähköverkon alueella tehdään jälleen vuosittaisia verkon ilmajohtojen lentokuvauksia. Keväällä 2021 pääosa kuvauksista toteutetaan Luumäellä ja Kouvolassa.

Lentokuvaukset ulottuvat kevään aikana myös osaan Lapinjärveä, Loviisaa, Pyhtäätä, Kotkaa, Haminaa ja Miehikkälää. Sään salliessa kuvaukset alkavat viikolla 16 ja kestävät noin kolme viikkoa. Tänä vuonna verkkoa kuvataan noin 1400 kilometriä, kertoo Kymenlaakson Sähköverkko tiedotteessaan.

Tarkempi kuvausalue näkyy yhtiön verkkosivuilta löytyvästä investointikartasta.

Verkko-omaisuusvastaava Marcus Gammals Kymenlaakson Sähköverkolta kertoo, että lentokuvauksia on tehty Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueella vuodesta 2009 alkaen.

– Keskijänniteverkko tarkistetaan ilmakuvauksin neljän vuoden kierrossa. 110 kilovoltin verkko kuvataan joka toinen vuosi. Kuvaukset ovat tärkeä osa verkon kunnossapitoa ja toimitusvarmuutta, Gammals toteaa.

– Lentokuvauksessa kerätään johtokadusta valokuva- ja laseraineistoa, jonka avulla saadaan arvokasta tietoa johdon nykytilasta. Lentokuvia hyödynnetään tulevien investointikohteiden valinnoissa ja suunnittelussa sekä kunnossapitotöiden valmisteluissa.

Pahoittelemme kuvauksesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Kymenlaakson Sähköverkko Oy

– Samalla kerättävän laseraineiston perusteella pystytään tuottamaan puustoanalyysi johtokadun sisäpuolella kasvavasta puustosta ja oksatilanteesta, kuvailee Marcus Gammals lentokuvauksen merkitystä sähköverkon kunnossapitoon ja suunnitteluun.

Tämän aineiston perusteella suunnitellaan mm. vuosittaisia helikopteriraivauksia.

Verkon kuvauksesta vastaa Visimind Ab.

– Pahoittelemme kuvauksesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa, pahoitellaan sähkönsiirtoyhtiöstä.

Kuvaukset ovat tärkeä osa verkon toimitusvarmuutta.

Marcus Gammals, verkko-omaisuusvastaava

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut