Jääveikkaus | Jäät lähtivät Loviisanlahdelta perjantaina, 9.4. kello 17.31

Loviisalainen Cecilia Forsell veikkasi 9.4. kello 16.57 eli vain 34 minuuttia h-hetkestä poiketen.

Jäät lähtivät Loviisanlahden pohjukan ja Tullisillan väliltä pääosin jo edellisenä viikonloppuna, mutta ÖNS:n paviljongin ja Dunkahällin välinen salmi sekä Varvetin salmen pohjoispuolinen alue oli jäässä vielä torstaihin saakka.

ÖNS:n vene laskettiin vesille Fortumin rapista ja ajettiin Valkon troolisatamaan odottelemaan jäiden lähtöä.

Torstaina ÖNS:n jäämiehet Janne Lehtola ja Seppo Hakanen pääsivät Valkosta ÖNS:n alumiiniveneellä virallista väylää pitkin Sahaniemeen saakka, jossa matka keskeytyi jälleen vuorokaudeksi jääesteiden takia.

- Perjantaina iltapäivällä noussut voimakas tuuli puhalsi jääkentän liikkeelle kohti pohjoista, mutta Tullisillan kohdalle muodostui jäälautoista ja sohjosta yhtenäinen vyöhyke, josta ei veneellä avovedessä päässyt läpi, kuvaili ÖNS:n kommodori Janne Lehtola.

ÖNS:n venepartio odotteli Tullisillalla räntämyrskyssä toista tuntia sohjokentän avautumista kunnes hieman ennen puoli kuutta sohjovyöhön tuli veneen mentävä aukko. Sääntöjen mukaan tuomarivene ei saa murtaa jäätä eikä siirtää jäälauttoja, vaan sen on kuljettava vapaassa vedessä koko matkan.

Perjantai-iltana ÖNS:n vene lähestyi Laivasillan laituria navakassa myötätuulessa, ja ÖNS:n jäätuomarin Seppo Hakasen käsi kapsahti laituriin tasan kello 17.31.

Tämän vuoden jäidenlähtö on lähellä vuodesta 1958 järjestettyjen jääveikkausten keskiarvohetkeä. Pisimpään jäät säilyivät vuonna 1985, jolloin aika ratkesi vasta 7.5. Aikaisimmillaan jäät lähtivät 1.4.1971. Viime vuonna jäätä ei tullut ollenkaan. Suurin osa veikkauksista osui viikolle 15.

Jääveikkaukseen osallistui yhteensä 253 veikkaajaa, joista pisimmältä oli Nya Östiksen tilaaja Paraisilta.

Veikkauskuponkeja palautettiin eniten K-Supermarkettiin yhteensä 84 kappaletta ja Sjöblom Sportiin 74 kappaletta.

JÄÄVEIKKAUKSEN voittajalle Cecilia Forsellille on ilmoitettu henkilökohtaisesti voitosta ja lahjakortista johonkin loviisalaiseen liikkeeseen. Hän valitsi Sjöblom Sportin.

Oikaisu: Huomenna ilmestyvässä paperilehdessä voittajan sukunimi on erheellisesti hänen tyttönimensä. Oikea sukunimi on Forsell.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut