Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus julkaisee koronarajoitusten purkusuunnitelmansa perjantaina netissä – Kuka tahansa voi kommentoida

Hallituksen niin sanottu exit-suunnitelma julkaistaan valtioneuvoston verkkosivuilla perjantaina, hallitus lupasi myöhään keskiviikkoiltana. Nettiin tulee koko suunnitelmaluonnos liitteineen.

Samalla suunnitelmasta avataan viikon mittainen lausunto- ja kommenttikierros, jossa sitä voivat kommentoida kaikki halukkaat.

Ennen julkaisua hallitus kuitenkin vielä käsittelee suunnitelmia kaikkien eduskuntapuolueiden kanssa tänään torstaina kello 10 alkaen. Käytyjen keskusteluiden perusteella suunnitelmaluonnokseen tehdään tarvittavat muutokset ennen sen julkaisua.

– Suunnitelman tarkoituksena on luoda kansalaisille, yrityksille ja yhteisöille selkeä näkymä yhteiskunnan asteittaiseen avautumiseen. Rajoitusten purkaminen tapahtuu epidemiatilanteen ehdoilla. Se on mahdollista, jos me kaikki noudatamme voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia, sanotaan hallituksen tiedotteessa.

Hallitus kertoo asiasta tarkemmin tiedotustilaisuudessa, jonka ajankohta ei ole vielä tiedossa.