Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona | Lady Nolan rahtialuksella 4 tartuntaa Loviisan satamassa - miehistö karanteenissa

Loviisan satamassa olevan alankomaalaisen Lady Nola -nimisen rahtilaivan henkilökunnan keskuudessa on todettu koronavirustartuntoja.

Loviisan satamassa olevassa rahtilaivassa on todettu yhteensä neljä koronavirustartuntaa. Sairastuneet ja altistuneet on eristetty tai määrätty karanteeniin. Aluksella on yhteensä kuuden henkilön miehistö.

– Heidän lisäksi yksi ulkopuolinen on altistunut, ja hänet on määrätty karanteeniin. Hän ei ole loviisalainen, kertoi Loviisan terveyskeskuksen johtava lääkäri Marika Ylärakkola.

Kuivarahtialus saapui luotsin avustamana Loviisan satamaan Valkoon 1.4. Porin Mäntyluodosta, josta se oli lähtenyt 29.3. Sitä ennen alus oli käynyt 26.3. Kielin satamassa Saksassa.

Jääkö alus satamaan vai ei, ei Ylärakkola tiedä vielä vastausta. Ylärakkola sanoi tekevänsä päätöksen laivan miehistön karanteenista ja jatkotoimista lähiaikoina.

- Asian selvittely on vielä kesken, ja pyörät ovat pyörimässä, mutta selvitämme mahdollisuutta järjestää miehistön jäsenet karanteeniin Loviisassa, Ylärakkola kertoi. Tarkoituksena on myös selvittää voisiko alus jatkaa matkaansa desinfioinnin jälkeen vaihtomiehistön turvin.

Laivan lastaus on Ylärakkolan mukaan keskeytyksissä eikä laivaan päästetä ulkopuolisia. Loviisan satama on aidattu ja suljettu alue, johon ulkopuolisilla ei ole pääsyä.

Vuonna 2002 rakennettu Lady Nola seilasi vuoteen 2009 saakka nimellä Nola, ja on vesselfinder-sivuston mukaan 80 metriä pitkä ja 12 metriä leveä kuivarahtialus.

Uutiseen on klo 18.30 lisätty tietoja karanteeniin määrättyjen henkilöiden aluksesta sekä täsmennetty, että aluksen miehistöä, eikä alusta, ei ole määrätty karanteeniin, vaan sen miehistöä.