Lisäselvityksiä Haddomin koulutoiminnasta

Ruotsinkielinen koulutusjaosto pyysi lisäselvityksiä Haddom skolan koulutoiminnan järjestämisestä.

Kiinteistö Oy Talludden, Loviisan Kuggom. Arkistokuva/Marita Itävuori

Loviisan kasvatus- ja sivistyslautakunnan ruotsinkielinen koulutusjaosto päätti kokouksessaan 31.3.2021, että Haddom skolan koulutoiminnan järjestämisestä tehdään lisäselvityksiä.

Haddom skolan toiminnalle etsitään korvaavia ratkaisuja, koska elinkeino- ja infrastruktuurilautakunta päätti 25.3.2021, että kaupunki ei ryhdy korjaamaan Haddom skolan koulurakennusta korkeiden kustannusten vuoksi. Haddom skola on toiminut lokakuusta 2020 lähtien Vanhan Rannan väistötiloissa, jotka ovat käytössä vain kevätlukukauden 2021 loppuun, kertoo kaupunki tiedotteessaan.

Korvaavina tiloina esille ovat nousseet Talluddenin kiinteistön, eli entisen Kuggomin päiväkodin, tilat. Kuggomin perinnekeskuksen tiloja voitaisiin hyödyntää taide- ja taitoaineiden opetukseen sekä koululounailla.

Ruotsinkielinen koulutusjaosto pyytää elinkeino- ja infrastruktuurikeskusta laatimaan kustannusarvion siitä, mitä Talluddenin kiinteistön tilojen muuttaminen opetustiloiksi tulisi maksamaan. Lisäksi jaosto pyytää laskelmaa kiinteistön vuosittaisista ylläpitokustannuksista ja mahdollisten kunnostustöiden aikataulua. Elinkeino- ja infrastruktuurikeskuksen on myös käytävä läpi terveystarkastajan antamat määräykset, jotka koskevat opetustilojen käyttöönottoa.

Koulutusjaosto pyytää sivistys- ja hyvinvointikeskusta selvittämään, mitä vaikutuksia tilaratkaisuilla on koulukyytien järjestämiseen ja miten siivous- ja ruokahuolto järjestettäisiin. Jaosto pyytää myös oppilasennustetta ja laskelmaa Kuggomin perinnekeskuksen tilavuokrasta. Keskuksen tulee myös esittää näkemyksensä kiinteistön soveltuvuudesta opetustoimintaan ja tehdä lapsivaikutusten arviointi.

Elinkeino- ja infrastruktuurilautakunta päätti maaliskuun lopulla yksimieliesti, ettei Haddom skolan vanhaa koulurakennusta enää korjata. Syynä olivat korkeaksi arvioidut korjauskustannukset, joiden arvioitiin olevan lähes 1 miljoona euroa, ja korjausten kestävän kaksi vuotta.

Haddom skolassa on noin 40 oppilasta

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.