Koronalaina: | Pyhtää auttaa suljettuja ravintoloita lainaamalla 5 000 euroa

Pyhtään kunta pyrkii helpottamaan lain voimalla suljettujen pyhtääläisyritysten ahdinkoa myöntämällä näille enintään 5 000 euroa pikalainaa. Lainat maksetaan takaisin valtion tulevista sulkemiskorvauksista.

Korvaukseen oikeutettuja yrityksiä – lähinnä kahviloita ja ravintoloita – arvellaan Pyhtäällä olevan kymmenkunta. Pyhtään kunnanhallituksen maanantaina hyväksymän mallin mukaan päätöksen enintään viiden tuhannen euron lainasta tekee kunnanjohtaja.

– Aloite kunnallisesta tuesta tuli paikallisilta yrittäjiltä ja tartuimme siihen oitis, koska Pyhtää haluaa pitää huolta yrityksistään myös vaikeina aikoina. Kun ottaa huomioon valtion kunnille myöntämät koronamiljoonat, koemme velvollisuudeksemme ottaa askeleen yritysten suuntaan, kertoi kunnanjohtaja Jouni Eho tiedotteessaan.

Ehon mukaan prosessi pyritään pitämään kevyenä, jotta rahat saadaan yrittäjille mahdollisimman pian. Valtion sulkukorvausten on arveltu ehtivän perille aikaisintaan toukokuussa.

Kunta myöntää enintään 5 000 euron korottoman välirahoituslainan yritykselle, joka on lähtökohtaisesti oikeutettu hallituksen esityksen (HE 27/2021) täydennyksessä tarkoitettuun sulkemiskorvaukseen. Tällaisia yrityksiä ovat mikro- ja pienyritykset, jotka ovat suljettuina yli 15 vuorokautta lain tai viranomaisen määräyksestä.

Ravintoloiden lisäksi linjauksen piiriin voi kuulua esimerkiksi kuntosaleja tai muita urheilu- ja liikuntapaikkoja. Niin sanottu välirahoituslaina on siis tarkoitettu ravintoloiden lisäksi myös muille pyhtääläisille mikro- ja pienyrityksille, jotka suljetaan viranomaisten määräyksellä. Pyhtää on varannut yrittäjälainoihin 60 000 euroa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut