Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesänopeudet tulevat taas teille – vaurioituneilla päällysteillä alemmat rajoitukset voivat silti pysyä voimassa

Talven ja pimeän ajan alennettujen nopeusrajoitusten poisto aloitetaan tällä viikolla. Kesänopeuksiin siirtyminen alkaa keskiviikkona eli maaliskuun viimeisenä päivänä.

Ely-keskukset voivat lykätä muutosten ajankohtaa sää- ja keliolosuhteiden mukaan, tiedottaa Väylävirasto.

Tavoitteena on, että koko Suomessa on palattu kesäajan nopeusrajoituksiin huhtikuun loppuun mennessä. Talven jälkeen monilla teillä on kuitenkin päällysteessä halkeamia ja muita vaurioita. Pahiten vaurioituneilla tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset voidaan joutua jättämään turvallisuussyistä voimaan toistaiseksi.

Vaihtuvien nopeusrajoitusten moottoriteillä kesänopeuksia on voitu käyttää jo maaliskuun alusta saakka valoisaan aikaan sään ja kelin salliessa.

Turvallinen ajo voi edellyttää alempia nopeuksia kuin liikennemerkki sallisi, Väylävirasto muistuttaa.

Keli vaikuttaa myös rengasvalintaan. Uuden tieliikennelain myötä oikea rengasvalinta on entistä enemmän kuljettajan vastuulla ja sidoksissa keliin.

Talvirenkaita on käytettävä maaliskuun loppuun saakka, jos sää tai keli sitä edellyttää. Monilla talvirenkaina on nastarenkaat. Nastarenkaita saa käyttää maaliskuun loppuun saakka ja myöhemminkin, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Jos ajaa talvisilla teillä, vielä pääsiäiseksi ei kannata kiirehtiä renkaiden vaihtamisen kanssa, neuvoo Väylävirasto.

Lämpenevä keli tuo myös teille ja pientareille lisää väkeä.

– Kävelijät, pyöräilijät ja mopoilijat kannattaa huomioida ja jättää heille muun muassa tarpeeksi tilaa ohittaessa. Myös riittävät turvavälit – niin liikenteessä kuin muussakin elämässä – ovat nyt erityisen tärkeitä, kertoo tiedotteessa Väyläviraston tieliikenteen ohjauksen asiantuntija Tuomas Österman.